van der Horst

Spa 500: Team Motopark op pole - Comtoyou Racing start vanaf de tweede startrij

Team Motopark - Mercedes-AMG GT3 Evo
Team Motopark - Mercedes-AMG GT3 Evo
De International GT Open heeft zaterdag de kwalificaties voor de GT Open Spa 500 afgerond en het is de Team Motopark Mercedes van Diego Menchaca en Marcos Siebert die de polepositie wist te behalen. Het Mexicaans-Argentijnse duo was een tiende sneller dan de AlManar Racing by GetSpeed Mercedes en de Car Collection Motorsport Porsche van Gustav Bergström en Nico Menzel. De Comtoyou Racing Aston Martin viel net naast de top drie. Een crash in de ochtend gooide de hele planning van de meeting overhoop.
De gecrashte Oregon Team Lamborghini
De gecrashte Oregon Team Lamborghini
Halverwege de eerste kwalificatiesessie zagen we een zware crash op de Raidillon. Rolf Ineichen reed met de Oregon Team Lamborghini richting Eau Rouge, maar verloor de controle over de wagen bij de Raidillon zelf en crashte hard in de barrières, waarbij de wagen zelfs even vuur vatte. Gelukkig kwam de Zwitser er zonder ernstige verwondingen vanaf, maar de impact van de crash vereiste bijna anderhalf uur aan reparaties aan de vangrails en bandenmuur. Hierdoor zullen morgen slechts 35 wagens aan de start verschijnen, werd de timing herzien en begint de race om 11:35 uur in plaats van 12 uur.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
Desondanks konden de overige wagens de kwalificatiesessie afwerken, waarbij Siebert de poleposition veiligstelde. Hij bleef Jordan Love (Triple Eight Race Engineering Mercedes) en Karol Basz (Olimp Racing Audi) voor. Lorens Lecertua (Comtoyou Racing Aston Martin) en Laurent de Meeus (AF Corse Ferrari) eindigden respectievelijk als zevende en 28ste. Tijdens de tweede sessie zette Alessio Picariello (Lionspeed GP x Herberth Porsche) eerst de snelste tijd neer, maar Christopher Haase (Eastalent Racing Audi) was tenslotte een halve seconde sneller dan de Henegouwer.

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Hoewel Menchaca pas als twaalfde eindigde in Q2, claimde hij samen met Siebert toch de poleposition. De AlManar Racing by GetSpeed Mercedes en Car Collection Motorsport Porsche starten naast hen op de eerste startrij. Comtoyou Racing schoof op naar de vierde plaats dankzij Matisse Lismont. Picariello en teamgenoot Antares Au beginnen de race als twaalfde, de op één na beste plek in Pro-Am, terwijl De Meeus samen met Jamie Stanley als 28ste de race aanvangen.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 25 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons