van der Horst

Spa: Algemeen podium voor SRT na beklijvend duel

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Op een zeiknatte baan in Spa heeft de AGS Events Aston Martin van Theo Nouet en Valentin Hasse-Clot de eerste overwinning van het weekend behaald. Nouet zette de race voor de GT4 European Series meteen naar zijn hand van bij de start, terwijl Hasse-Clot het zonder problemen afmaakte. Achter dit duo eindigde de Allied Racing Porsche van Jan Kasperlik en Bastian Buus als tweede en legde SRT beslag op de de laagste podiumtrede. Willem Meijer en Esteban Muth pakten brons na een hevig duel op het einde van de race.
AGS Events - Aston Martin Vantage GT4
AGS Events - Aston Martin Vantage GT4
Nochtans reed Willem Meijer lang als tweede rond, achter de Franse Aston Martin, maar op negen minuten van het einde van de wedstrijd verloor de Mercedes nog die plaats aan een fel oprukkende Bastian Buus. Hierdoor kreeg Muth de razendsnelle Nicolaj Möller-Madsen in de tweede Allied Racing Porsche achter zich en na lang duelleren hield de Brusselaar alsnog stand. Nog in de top 5 eindigde Antoine Potty, samen met Wilfried Cazalbon in de CMR Toyota, die op zijn beurt de twee Chevolet Camaro's van V8 Racing achter zich kon houden. Ook in de Am-klasse mocht SRT vieren op het podium dankzij een tweede plaats voor Bob Herber.

Voor Stéphane Lémeret werd het een race om snel te vergeten. Na een goede kwalificatie mocht hij met de CMR Toyota als tweede starten, maar eens de race achter de safety car van start was gegaan, viel de wagen eerst stil en verloor onze landgenoot vervolgens nog veel tijd in de pits. Uiteindelijk eindigde hij samen met Gaël Castelli als voorlaatste.

Foto's: GT4 European SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op vrijdag 23 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons