van der Horst

Spa: Angélique Detavernier moet zo goed als zeker kruis maken over thuiswedstrijd

CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
Angélique Detavernier kende een dramatische start van de SRO Speedweek, waarin zij in het Franse GT-kampioenschap uitkomt in een Audi R8 LMS GT4 van Concept Sport Automobiles. Onze landgenote ging op vrijdag tijdens de tweede vrije training van de baan in Blanchimont, gelukkig zonder lichamelijk letsel. De Audi kwam er echter slechter uit, het chassis was geraakt en dat betekent dus zo goed als zeker einde weekend voor Detavernier en haar teamgenoot Lauris Nauroy.
  • Powercars
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
"We proberen een oplossing te vinden om alsnog aan de start te staan maar dat is natuurlijk allesbehalve eenvoudig" aldus Detavernier. "De auto had tijdens de vrije trainingen al heel de tijd wat overstuur en op een bepaald moment dus ook bij het uitkomen van Blanchimont. Ik kon de auto opvangen maar kwam alsnog in het grind terecht. Dat grind remt de auto overigens totaal niet af en dus eindigde ik in de bandenstapels. Had daar, zoals tot vorig jaar, nog asfalt gelegen had ik de Audi perfect kunnen controleren en gewoon verder rijden. Een heel jammere zaak, zowel voor het team, mijn teamgenoot, de fans en natuurlijk mijn sponsors die dit weekend komen kjiken."

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FFSA GT Tour op zaterdag 23 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons