van der Horst

Spa: Arnage Competition pakt felbevochten overwinning

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Gisterenavond werd de tweede manche van de Virtual Belcar afgewerkt op het virtuele Spa-Francorchamps en het was een race om duimen en vingers bij af te likken. Ricardo Ferreira, Carlos Diegues en Jimmy Antunes pakten namelijk de overwinning bij hun debuut voor Arnage Competition, al had het trio maar een handvol tienden van een seconde voorsprong op Renzo Uylenbroeck en Maxime Van Den Hove die uitkomen voor GTE Racing. Niet ver daarachter eindigde Kenny Roosens en Nolan Lemeray voor Valkyrie esports X derde.
Net zoals in Hockenheim waren de Lamborghini's enorm aan elkaar gewaagd. Dat viel al op tijdens de kwalificaties, waar er tussen de top drie maar + 0.088 sec verschil was en de top acht binnen een seconde lag. Hierdoor kregen we in de race een mooie strijd, totdat in de negende ronde de koplopers in een crash verwikkeld geraakten bij het uitkomen van de Dubbele Linkse. Wie er wel goed vanaf kwam was Uylenbroeck die zo de leiding in de schoot geworpen kreeg. Tot het tweede uur hield hij deze vast, maar terwijl vele tegenstanders hun fast repair direct gebruikten, besloot Arnage Competition dat niet te doen. Het gevolg was dat zij nog in de buurt bleven van de koplopers en zelfs de leiding overnamen net voor hun laatste pitstop. Uylenbroeck gaf weliswaar niet op en gooide alles in de strijd om toch nog de winst te nemen, maar kwam + 0.252 sec tekort.

JWS Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
JWS Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
In Belcar 2 waren het Boudewijn Kuster en Vince Peeters van JWS Motorsport en Christophe Raes en Hans Poelmans van Flemish Simsports Yellow die het duel met elkaar aangingen. Kuster nam de leiding over van Poelmans in het laatste uur en van daaruit was het al snel duidelijk dat de winst richting JWS Motorsport zou gaan. Als derde eindigde Vulcan Sim Racing PCUP met Dominik Foerster en Anders Ankersen. Belcar 3 werd een kolfje naar de hand van Flemish Simsports Black met hun Porsche. Diego Haems, Sebastian Keijmel en Robin Deville namen de pole en werden in de race nooit bedreigd voor de winst. Als tweede eindigde de THETA Network eSports BMW van Thomas Stockmans en Oliver Vanherk, terwijl de DESOPIT Racing Team Porsche van Pierre-Yves de Soete en Kevin van der Wielen als derde aantikte.

SimDistrict TCR Green by BMS eSport - Audi RS3 LMS TCR
SimDistrict TCR Green by BMS eSport - Audi RS3 LMS TCR
Hetzelfde scenario was er ook in Belcar 4. SimDistrict TCR Green by BMS eSport met Stefan Calbrecht en Olivier Bultynck pakte de pole en reed onbedreigd richting zijn tweede overwinning van het seizoen. QSR Racing-Esport met Niels de Cuyper en Jens Goossens eindigde als tweede met een vrij nipte voorsprong op Vulcan SimRacing TCR van Rob Sutherland, Luis Moura en James Holman. Nu krijgen de heren wederom een maandje rust, al is de volgende race er eentje om naar uit te kijken, zeker na de finale vorig jaar, op 25 juni trekken zij namelijk richting Le Mans.

Foto's: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 29 mei 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons