van der Horst

Spa: Ayhancan Güven loopt uit op Larry Ten Voorde

Ayhancan Güven - martinet by Almeras
Ayhancan Güven - martinet by Almeras
In de voorlaatste ronde van de Virtual Porsche Mobil 1 Supercup kregen we een verrassing van formaat. Voor het eerst ging een overwinning niet naar Ayhancan Güven of Larry ten Voorde, maar was het Dylan Pereira die met de zege ging lopen in de eerste race. De Luxemburger kon profiteren van het gevecht tussen beide kemphanen om zo zijn eerste overwinning in de wacht te slepen. Güven zette de tweede race wel naar zijn hand en won met vijf seconden voorsprong op zijn grote titelconcurrent, ten Voorde. Laurens Vanthoor was ook van de partij en liet zien dat hij de laatste dagen veel training achter de kiezen had.
Larry Ten Voorde aangetikt door Güven
Larry Ten Voorde aangetikt door Güven
Ten Voorde kende tegenslag in de race op Spa. De Nederlander mocht nochtans tijdens de eerste manche vanop pole positie starten, maar werd in Bruxelles aangetikt door Güven en viel terug naar de zesde plaats. De Turk koos voor fairplay en liet zich terugzakken tot achter ten Voorde. Hierdoor kreeg Pereira een vrijgeleide vooraan, howel beide titelkandidaten nog terugkwamen tot de tweede en derde plaats. Ook de tweede race verliep moeizaam voor de GP Elite-piloot. In de openingsfase week ten Voorde te ver uit op de top van de Raidillon. Hierdoor moest hij afremmen en zag hij Pereira en Güven wegrijden.

De Turk pakte na de tweede ronde de leiding en gaf die niet meer af, terwijl ten Voorde de tweede plaats overnam na een fout van de Luxemburger. De leidersplaats was echter te hoog gegrepen. Hierdoor is de Turk in de puntenstand alleen leider met twee punten voorsprong op de Nederlander.

Laurens Vanthoor in gevecht
Laurens Vanthoor in gevecht
Laurens Vanthoor reed net als in Silverstone zeer sterk. In de eerste race pakte hij de zesde plaats en vocht tijdens de tweede race zelfs mee voor het laagste podiumtrapje. Helaas kon hij die positie niet vasthouden en eindigde hij wederom op de zesde plaats. Nu is het wachten tot 16 mei, dan wordt in Monza de finale afgewerkt en zullen we ook weten wie de eerste virtuele kampioen zal worden: Ayhancan Güven of Larry ten Voorde.

Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 26 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons