van der Horst

Spa: Bartholomew/Middleton pakken overwinning - klassewinst voor gebroeders Semoulin

Bartholomew/Middleton - Bonaldi Motorsport
Bartholomew/Middleton - Bonaldi Motorsport
Tijdens de eerste race voor de Super Trofeo waren het Jack Bartholomew en Stuart Middleton (Bonaldi Motorsport) die de overwinning in de wacht sleepten. De Britten opteerden voor een vroege pitstop en haalden daar hun voordeel uit waardoor zij met bijna 10 seconden voorbleven op het duo Danny Kroes/Sergey Afanasiev (Bonaldi Motorsport) en Karol Basz/Bartosz Paziewski (Imperiale Racing). Anthony Lambert en Niels Lagrange mochten vanaf de zesde plaats starten, maar kenden een moeilijke race.
  • Prospeed Competition
Lagrange/Lambert - Leipert Motorsport
Lagrange/Lambert - Leipert Motorsport
Al van bij de start kende polesitter Vito Postiglione (Imperiale Racing) problemen waardoor de Italiaan tot achter Lambert terug viel. Postiglione probeerde de Belg nog terug in te halen in La Source met alle gevolgen vandien. Lambert werd naar de buitenzijde van de piste geduwd, waardoor hij terugviel tot een 13de plek. Bij de pitstops nam Lagrange het stuur over maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 8ste plaats algemeen en de 7de in de Pro-klasse.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
In de Lamborghini Cup mochten de gebroeders Benoit en François Semoulin vanaf de pole starten en gaven de leiding niet meer uit handen. Nederlander Gerard Van der Horst startte nog vanaf plaats twee in de klasse, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats na de Fransman Joseph Collado.


Foto's: Geert Franquet & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op vrijdag 26 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons