van der Horst

Spa: Barwell Motorsport op pole - Ulysse de Pauw negende

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Tijdens de kwalificaties van de British GT in Spa was het Barwell Motorsport dat de snelste chrono neerzette. Adam Balon eindigde zijn sessie als vijfde, maar het was Sandy Mitchell die de Lamborghini op pole parkeerde. Ulysse de Pauw, die uitkomt op de Ram Racing Mercedes, start morgen als negende. In de GT4-klasse is het de Academy Motorsport Ford met Matt Cowley en Marco Signoretti die vanaf pole zal starten.
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Nadat de amateurs hun taak hadden afgewerkt, was het vooral uitkijken wie het bij de profs ging doen. Dat draaide uit op een duel tussen Jules Gounon (Ram Racing Mercedes), Jamie Stanley (Fox Motorsport McLaren) en Sandy Mitchell. Stanley had een goed uitzicht op de pole, totdat Mitchell in de laatste ronde nog onder zijn tijd dook en zo ook de pole meegraaide. Als alle tijden opgeteld waren, bleef de Barwell Motorsport Lamborghini 23 duizendsten van een seconde voor op de Fox Motorsport McLaren. De 2-Seas Motorsport Mercedes van Jamie Cottingham en Lewis Williamson vervolledigde de top drie. Ulysse de Pauw geraakte in zijn sessie niet verder dan een negende plek, wat tevens ook zijn startplaats voor morgen zal zijn.

Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
In GT4 ging de pole naar de Ford Mustang van Academy Motorsport, vooral met dank aan Signoretti. De Italiaan eindigde zijn sessie met 1.284 sec voorsprong op de eerstvolgende rijder, waardoor Cowley zonder problemen de pole kon verzegelen. De Steller Motorsport Audi van Richard Williams en Sennan Fielding start morgen als tweede, terwijl Jamie Day en Josh Miller in de R Racing Aston Martin op de tweede startrij als derde vertrekt. De race, die twee uur lang duurt, start morgen om 12:25 uur.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zaterdag 23 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons