van der Horst

Spa: Bentley en Lamborghini op pole

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
In het kader van de 25H Spa Fun Cup worden er zaterdag ook twee races voor het British GT kampioenschap betwist. Bij de eerste race zal de Team Parker Racing Bentley #31 van op de pole vertrekken later op de middag start de Barwell Motorsport Lamborghini van kampioenschapsleiders Jon Minshaw en Phil Keen die de eerste startplaats zal innemen.
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Rick Parfitt schonk in de laatste minuten van de eerste kwalificatie de pole aan de Team Parker Racing Bentley. Hij klopte nipt Jack Mitchell in de Macmillan AMR Aston Martin. Jon Minshaw plaatste de Barwell Motorsport Lamborghini op de derde stek gevolgd door de Kessel Ferrari 488 van Piti Bhirombhadki. Alain Ferté loodste de Team WRT Audi R8 LMS naar de vijfde startplaats.



Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Keen nam het stuur van de Barwell Motorsport Lamborghini over van Keen voor de tweede kwalificatiesessie en reed de Italiaanse bolide prompt naar de pole. De twee Team Parker Racing Bentley’s namen de volgende posities in met Callum Macleod voor Seb Morris. Nederlander Carlo van Dam behaalde een nieuwe vierde startplaats voor de Kessel Racing Ferrari. Stuart Leonard kwam niet verder dan de tiende tijd met de Team WRT Audi.


in2Racing - McLaren 570S GT4
in2Racing - McLaren 570S GT4
In de GT4 klasse gingen de pole’s respectievelijk naar William Tregurtha (HHC Motorsport Ginetta G55) en Joe Osborne (Tolman McLaren 570S). Jacques Duyver komt uit op de in2Racing McLaren 570S #14 en reed in de eerste sessie een twaalfde tijd. De Delahaye Racing Porsche Cayman met twee Fransen aan het stuur realiseerde een dertiende en zestiende tijd.


Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 8 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons