van der Horst

Spa: Blancpain GT Sports Club keert dit weekend terug naar de Ardennen

Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Deze vrijdag start de SRO Speedweek op het circuit van Spa Francorchamps die haar apotheose kent met de Total 24 Hours of Spa volgend weekend. Ook deze zaterdag en zondag vinden er al races plaats op de Ardeense omloop voor onder meer het Brits GT en de Blancpain GT Sports Club. Dit laatste kampioenschap heeft betere tijden gekend want voor de manche te Spa schreven zich slechts 12 wagens in en staat er slechts een vertegenwoordiger van de Benelux aan de start, Louis-Philippe Soenen. Hopelijk bieden zich volgend jaar betere tijden aan met de komst van de GT2 wagens.
Jens Reno Möller - Honda NSX Reno Racing
Jens Reno Möller - Honda NSX Reno Racing
Favoriet voor de zege bij de Blancpain GT Sports Club is Jen Reno Moller, die momenteel met zijn Honda NSX GT3 het klassement aanvoert. Zijn belangrijkste tegenstanders zijn te zoeken onder de zeven Ferrari rijders, met op kop Murod Sultanov, tweede in de tussenstand. Ook onze enige landgenoot Louis-Philippe Soenen komt uit op een Ferrari 488 GT3. De Lamborghini Huracan GT3 van Gerard Van der Horst en de Ferrari van Patrick Van Glabeke zijn van de inschrijvingslijst verdwenen. Verder telt de delennemerslijst ook twee Lamborghini Huracan en twee Mercedes AMG.

Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Het Brits GT kampioenschap kan wel rekenen op een vol startveld met 15 GT3’s en 26 GT4’s. Voor de GT4’s is dit zelfs een evenaring van het record aan deelnemers. Veel Aston Marin Vantage’s in dit kampioenschap waaronder ook bij de GT3’s deze van het Belgische M2 Compétition. In de GT4 klasse is de meest opvallende bolide de Multimatic Motorsports Mustang bestuurd door Chris Hoy en Andy Priaulx. Naast de Britse GT en de Blancpain GT Sports Club staan er komend weekend ook wedstrijden voor het Brits Formule 3 kampioenschap en verschillende Caterham series.

Foto's: Arne Simons & British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op donderdag 18 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons