van der Horst

Spa: BMW verslaat Ford in de DTM Classic Cup

Ko Koppejan - Mercedes 190 E 2.5 Evo
Ko Koppejan - Mercedes 190 E 2.5 Evo
In het voorprogramma van de DTM races op het circuit van Spa-Francorchamps kwam ook de DTM Classic Cup in actie. In de reeks zijn touring cars welkom die tussen 1984 en 2007 uitkwamen in de DTM. Twee races werden er betwist, één op zaterdag in de regen en één op zondag. Tweemaal ging de zege naar een BMW telkens voor de Ford Sierra Cosworth RS500 van Ronny Scheer. Nederlander Ko Koppejan maakte indruk door tweemaal op het podium te eindigen met zijn Mercedes 190 E 2.5 Evo.
  • LTF
Ronny Scheer - Ford Sierra Cosworth RS500
Ronny Scheer - Ford Sierra Cosworth RS500
Het aantal deelnemers lag iets lager dan verwacht en na de trainingen kwam ook de Ford Sierra RS500 van Jan van Elderen niet meer in actie. Spijtig gaf tevens de impressionante Opel Calibra V6 4x4 van Stefan Mücke tevens forfait voor beide wedstrijden. De eerste wedstrijd op zaterdag werd gereden onder de gietende regen een ware beproeving voor de wagens en de rijders. Marc Hessel, in 1987 nog teamgenoot van Eric van de Poele in het BMW DTM Junior Team, won de race met zijn BMW E30 BTCC. Ronny Scheer wist met zijn Ford Sierra RS500 op de meet net Ko Koppejan (Mercedes 190 E 2.5 Evo) achter zich te houden. Op de volgende twaalf plaatsen vonden we BMW’s van diverse types, de Audi 200 Quattro van Thomas Wandel moest al na één ronde de strijd staken.

Yannik Trautwein - BMW E36 320is
Yannik Trautwein - BMW E36 320is
In de tweede race, nu op een droge baan, kregen we een identiek podium wat toch de merken betreft. De zege ging opnieuw naar een BMW maar ditmaal de Schnitzer BMW E36 320is van Yannik Trautwein. Na een intens duel met Scheer haalde de BMW het van de Ford Sierra RS500. Ko Koppejan wist voor de tweede maal op rij de derde podiumplaats te claimen. Marc Hessel kwam nu als vierde over de lijn voor de Audi 200 Quattro van Thomas Wandel.

Foto's: DTM-Media-Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 14 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons