van der Horst

Spa: Brent Verheyen: "Elk weekend is een leerschool"

Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Brent Verheyen is in Spa-Francorchamps aan zijn vijfde wedstrijd in de Michelin Le Mans Cup toe. Voor de Limburger een stap hogerop in de autosport tegenover de Norma M20 FC waar hij mee reed in de Belcar en de Supercar Challenge, al blijft Verheyen wel positief over de ervaringen die hij tot nu opnam. We namen dan ook de tijd om even te praten met de jongeling van Haegeli by T2 Racing.
  • Skylimit Events
Brent Verheyen
Brent Verheyen
"Tot nu toe gaat het redelijk goed. Toegegeven, de resultaten zijn niet waar ik op gehoopt had weliswaar, want het niveau in het kampioenschap ligt hoog. Maar we leren veel bij. Ieder weekend is een leerschool dit jaar en nu rijden we eindelijk eens op een circuit dat we kennen. Ik kan nog wel wat puren uit mijn ervaring met de Norma, want de wagens liggen wat op dezelfde lijn, alleen gaat deze veel harder. Maar op zich is de basis hetzelfde. Nu, de prototypes en bijvoorbeeld de Lamborghini zijn logischerwijs heel verschillend, maar de Norma komt er toch het dichtst bij. Je kan nog harder door de bochten gaan en je kunt nog harder remmen. Dit is eigenlijk gewoon de Norma M20 FC maal twee."

Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30
Natuurlijk maakte Verheyen ook kennis met het mytische Circuit de La Sarthe tijdens Road to Le Mans: "In Le Mans rijden was magisch. Het is moeilijk te beschrijven, maar dit was een kinderdroom die uitkwam. Tijdens het eerste rondje reed ik echt rond met een grote glimlach op mijn gezicht." Tot slot vroegen we wat de toekomst brengt. Voor het seizoen vertelde de Limburger aan Autosport.be dat men een heel plan had opgesteld richting Le Mans, alleen draaide dit tot nog toe anders uit: "We hadden inderdaad een plan uitgewerkt, maar dat gaat nu met het verwijderen van de LMP2's uit het FIA WEC niet door. Maar we zien wel wat op ons pad komt. Op dit moment kan ik niets concreet zeggen, omdat er ook nog niets concreet is. Maar we zijn ermee bezig, te beginnen met volgend seizoen."

Foto's: Thomas Smets - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 23 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons