van der Horst

Spa: Cherain richting winst, Potty richting titel

Cédric Cherain - Hyundai
Cédric Cherain - Hyundai
Cédric Cherain begint straks als leider aan de slotdag van de Spa Rally, de slotmanche van het BRC. Maxime Potty ligt op titelkoers.
Cédric Cherain (Hyundai) doet wat moet om nog kans te maken op de titel. De Waal was meteen bij de les en nestelde zich in de kopgroep, samen met Grégoire Munster (Ford) en Stéphane Lefebvre (Citroën). Daarachter had Maxime Potty (Citroën) alles onder controle. Hij heeft genoeg aan een plaats bij de eerste zes, en was nooit uit de top 5 te branden. Stelselmatig schoof hij zelfs op, onder meer door de opgave van Lefebvre die van de baan ging. Cherain nam in het slot slot nog gevoelig afstand van Munster, die nu al op een halve minuut hangt. Potty is derde en dus komt de titel wel heel dicht. Gino Bux (Skoda) is vierde, op amper vier tellen van het podium. Charles Munster (Hyundai) rondt de top 5 af.

Foto: Davy Degryse - ripDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 26 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons