van der Horst

Spa Classic: 430 exclusieve racewagens in actie op het circuit van Francorchamps

Spa Classic 2022
Spa Classic 2022
Ook op het circuit van Spa-Francorchamps valt dit weekend heel wat te beleven, immers dit weekend gaat er de tiende editie van de Spa Classic door. Niet minder dan negen verschillende klasses van historische racewagens komen er aan de start zijnde de CER1 & 2, Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties' Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en ook een nieuwe F1-demo.
Heritage Touring Cup
Heritage Touring Cup
Nieuw dit jaar is de demo van F1 wagens uit de 3,5 liter erea, 'Formula Legends 3.5L' genaamd. Deze wagens zullen twee demonstraties van elk twintig minuten geven. Verdere hoogtepunten zijn de 'Heritage Touring Cup', met races gedurende de nacht en die een ode brengt aan 24 uur van Francorchamps en de Group C races.

Spa Classic 2022
Spa Classic 2022
Maar ook naast de piste valt er voor het hele gezin heel wat te beleven. Clubs stellen meer dan 700 klassieke wagens te toon rond het circuit. Er zijn ook heel wat gratis activiteiten zoals kermisspelletjes, de beauty boudoir voor dames en de retrobarbier voor heren, de tattoo parlour. Opnieuw een niet te missen evenement op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 11 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Classic.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons