van der Horst

Spa: Danny Kroes en Sergey Afanasiev pakken mooie overwinning - klassewinst voor Van der Horst

Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
De tweede race van de Lamborghini Super Trofeo in het kader van de 24 Hours of Spa werd gewonnen door het duo Danny Kroes/Sergey Afanasiev. De Bonaldi Motorsport Lamborghini maakte aanvankelijk jacht op de twee koplopers en op twee minuten van het einde maakte Kroes het werk af door alsnog de leiding te pakken. Zij worden geflankeerd op het podium door Postiglione/Galbiati en Venditti/Di Folco.
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De Belgen Niels Lagrange en Anthony Lambert waren ook ditmaal van de partij. Lagrange kon van bij de start opschuiven van een vijfde naar een vierde plek, maar Lambert viel uiteindelijk na de pitstops terug naar de zesde plaats. Met de overwinning neemt het duo Kroes/Afanasiev stevig de leiding van het kampioenschap in handen met 18 punten voorsprong op het duo Jack Bartholomew/Stuart Middleton. Lambert en Lagrange volgen op een zevende plaats.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Ook in de Lamborghini Cup was er een Nederlander aan het feest. Gerard van der Horst mocht vertrekken vanaf een derde plaats in klasse en ging bij de pitstops voorbij de Fransman Joseph Collado. Alles leek er op dat de gebroeders Semoulin voor een tweede maal op rij op het hoogste podiumtrapje mochten plaats nemen, todat zij bestraft werden met een drive through voor overdreven snelheid in de pits en alzo de klassewinst in de schoot van Van der Horst geworpen werd.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons