van der Horst

Spa: De situatie in de DTM voor de manche op het circuit van Francorchamps

Sheldon Van der Linde
Sheldon Van der Linde
Dit weekend vindt op het circuit van Francorchamps de zesde van acht DTM manches plaats. Op drie manches van het einde voert Sheldon Van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4) de puntenstand aan voor de Italiaan Mirko Bortolotti (GRT Grässer Racing Team Lamborghini Huracan). Twee Belgen komen er dit jaar aan de start met Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) en Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4), maar beiden vinden we voorlopig ver in het klassement terug.
  • Skylimit Events
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
Sheldon Van der Linde wist dit jaar al drie races te winnen en voert nu de tussenstand aan met 110 punten, 21 meer dan Mirko Bortolotti, die nog niet won maar in de tien verreden races viermaal op het podium eindigde. Lucas Auer (Team Winward Racing Team Mercedes-AMG) staat momenteel derde op slechts vier punten van de Italiaan. René Rast (Team Abt Audi R8 LMS Evo II) volgt met 81 punten en Lucas Stolz (Team HRT Mercedes-AMG) sluit met 73 punten de top vijf af. De laatste drie rijders wisten ieder een zege te behalen dit jaar.

Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Er komen dit jaar ook twee Belgen aan de start van de DTM, Laurens Vanthoor en Esteban Muth. Vanthoor en zijn team SSR Performance zowel als Porsche debuteren in de DTM dit jaar. Dit betekent dat er veel te leren viel en onze landgenoot slaagde er nog niet in een podiumplaats te bemachtigen. Hij hoopt hierin verandering te brengen dit weekend. Een vierde plaats op de Norisring is tot hiertoe de beste score van Vanthoor. In het kampioenschap staat hij nu zestiende met 30 punten. Muth, die vorig jaar al uitkwam in de DTM toen met een Lamborghini, wist nog geen punten te scoren en ook hij hoopt hier verandering in te brengen op zijn thuiscircuit. Een twaalfde plaats is tot nu toe zijn beste score dit jaar.

Foto's: DTM-Media-Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 8 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons