van der Horst

Spa: de terugkeer van een endurance race, maar met een twist

Eastalent Racing - Audi R8 LMS Evo II
Eastalent Racing - Audi R8 LMS Evo II
Dit weekend houdt de International GT Open-karavaan, na Portimão en Hockenheim, halt in Spa-Francorchamps. Zoals de vorige twee jaren zal deze manche niet bestaan uit twee wedstrijden, maar uit één endurance race. Alleen komt men dit jaar met een nieuwe twist. De wedstrijd zal nu de International GT Open Spa 500 noemen en 500 km lang zijn, of maximum 2 uur en 40 minuten duren als men de afstand niet haalt. Daarnaast zullen ook enkele landgenoten weer van de partij zijn in GT Cup Open, staat Euroformula Open op het programma en zal het een beladen weekend worden voor Formula Regional Europe Championship powered by Alpine.
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Het gebeurt tegenwoordig nog maar zelden dat een race over een afstand of maximumtijd gaat. Zelfs voor Spa dateert dit al van bij de poging die de 24H Series deed met hun TCR SPA 500. Nu pakt GT Open de stok over en zal verwacht men 36 wagens aan de start van de wedstrijd. We krijgen we ook een aantal debutanten langs Belgische zijde. Zo sloot Comtoyou Racing met Lorens Lecertua en Matisse Lismont en een Aston Martin Vantage GT3 Evo zich op het laatste nippertje aan en stapt Alessio Picariello in bij Lionspeed Herberth naast Antares Au. Ook krijgen we uit Maleisië Prins Jefri Ibrahim met Jordan Love op bezoek. Beiden zijn vooral actief in Fanatec GT World Challenge Asia en Australië. De laatste twee genoemden komen uit in Pro-Am.

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Natuurlijk mogen we ook de vaste deelnemers aan het kampioenschap niet vergeten, waarbij de top drie maar op tien punten van elkaar ligt in de Pro-klasse. Daar zullen de Mercedessen van Team Motopark (Diego Menchaca en Marcos Siebert) en SPS automotive (Mikaeel Pitamber en Dominik Baumann) het moeten uitvechten met de Eastalent Racing Audi van Simon Reicher en Christopher Haase. In Pro-Am zien we de vierde Belg aan de start met Laurent de Meeus, die de AF Corse Ferrari met Jamie Stanley deelt. Al staan in die klasse Eddie Cheever III en Marco Pulcini in de AF Corse Ferrari er het beste voor. En tot slot zijn er een handvol deelnemers in de Am-klasse die het veld vervolledigen.

Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Naast de Spa 500 komt ditmaal de GT Cup Open apart aan de start, nadat zij vorig jaar meereden in de endurance race. Daar zal het vooral uitkijken worden naar Q1-Trackracing en Speedlover, met daaronder prominente namen als Stienes Longin, Nicolas Saelens, Xander Przybylak, Lars Zaenen en Nicolas Vandierendonck. Jammer genoeg zakt Belgium Racing niet af naar de Ardennen. Voor het overige zal Euroformula Open ook van de partij zijn, net zoals de Formula Regional European Championship powered by Alpine. Al zal dit bezoek voor FRECA zeer beladen zijn, gezien bij hun laatste passage op het circuit ze helaas Dilano van 't Hoff verloren op zaterdag. Wel worden er over de 30 wagens in die klasse verwacht.

Als u zin heeft om dit weekend langs te komen, moet u zeker zich niet houden. De toegang is gratis voor heel het weekend.

---- Tijdschema International GT Open 500 ---

Foto's: Thomas Smets - Arne Simons - GT Open - GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op woensdag 22 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons