van der Horst

Spa: Derdaele op pole voor race 1, Van Eijndhoven eerste voor race 2

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Dylan Derdaele (Belgium Racing) heeft de snelste tijd gereden in de kwalificatie voor de eerste Porsche Carrera Cup Benelux-manche in Spa-Francorchamps. Huub Van Eijndhoven (#Team PGZ by JW RaceService) vertrekt tweede, met Steven Van Rhee (Team GP Elite) op de derde plaats. Voor race twee staat Huub Van Eijndhoven op pole, gevolgd door Dylan Derdaele en Sebastian Freymuth (PG Motorsport).
Met een tijd van 2:20.626 zette Dylan Derdaele zijn Porsche op pole voor race één en was zo ook de enige wagen met een chrono onder de 2 min. 21 sec. Van Eijndhoven volgde op een halve seconde, met Van Rhee zelfs een seconde achter Derdaele in derde stelling. Felix Neuhofer (PG Motorsport), Glenn Van Parijs (NGT Racing), Sebastian Freymuth en Thierry Vermeulen (Team GP Elite) vervolledigden de Pro-klasse. Ghislain Cordeel (Team GP Elite) was slechts elfde. De Am-klasse Porsche van Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) werd verbluffend negende.

Bij de kwalificatie voor race twee (op basis van de op één na snelste chrono) zette Van Eijndhoven zijn Porsche op pole met een tijd van 2:21.256. Derdaele volgde op iets meer dan zes tiende. Freymuth had 0.993 achterstand op de Nederlander. Glenn Van Parijs, Steven Van Rhee, Thierry Vermeulen en Felix Neuhofer vervolledigden de top zeven. Opnieuw splitste Jan Lauryssen met zijn Am-klasse Porsche de Pro-klasse-racers met een achtste positie in een geweldige tijd van 2:22.987. Cordeel werd tiende.

Xavier Maassen reed niet mee wegens een positieve coronatest. De Nederlander zit momenteel in quarantaine.

De eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux gaat van start om 16u25.

--- Uitslag kwalificatie Porsche Carrera Cup Benelux Race 1 ---

--- Uitslag kwalificatie Porsche Carrera Cup Benelux Race 2 ---

Foto: PCCB
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 30 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons