van der Horst

Spa: Derde overwinning van het seizoen voor Dylan Pereira

Dylan Pereira - BWT Lechner Racing
Dylan Pereira - BWT Lechner Racing
Op zaterdag onthulde Dylan Pereira al zijn strategieplan hoe hij zondag de race van de Porsche Mobil 1 Supercup ging aanvatten op Spa en de Luxemburger hield woord. Vanaf de start nam hij met zijn BWT Lechner Racing Porsche stelselmatig afstand van de rest van het veld om uiteindelijk zonder problemen richting de overwinning te rijden. Tweede eindigde Larry ten Voorde (Team GP Elite) en Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) werd derde, waardoor het met nog twee wedstrijden te gaan ongemeen spannend blijft voor de titel.
Terwijl Pereira met de overwinning weg liep, was de strijd voor de tweede plaats ééntje in het oog te houden voor de titel. Heinrich moest de hele race ten Voorde in zijn zog dulden. De Porsche junior probeerde de uittredende kampioen achter zich te houden, maar zwichtte uiteindelijk in de laatste ronde. Marvin Klein (CLRT) eindigde als vierde, terwijl Harry King (BWT Lechner Racing) nog de top vijf haalde, nadat de Brit vanaf plaats acht moest starten.

In de tussenstand ligt Pereira nu twaalf punten voor op Heinrich, terwijl ten Voorde op vijftien volgt. Op de volgende wedstrijd moeten we niet lang wachten, want deze vindt volgende week al plaats in Zandvoort.

Foto: Porsche AG



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons