van der Horst

Spa: Dirk Schouten wint na chaotische race

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten wist de tweede race achter zijn naam te zetten. De Nederlander van Q1-Trackracing vocht zich een weg naar voren en wist ondanks een penalty van vijf seconden de bolides van Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) en Robin Knutsson (NGT Racing) achter zich te houden. Kobe Pauwels (D'Ieteren Luxury Performance) wist bij de Rookies te winnen, terwijl teamgenoot Benjamin Paque een dramatische wedstrijd kende.
Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
Nochtans nam Paque snel de kop, maar wegrijden lukte niet. Dit vanwege een safety car periode omwille van het feit dat er op drie verschillende plaatsen wagens stilstonden. Na de herstart was het Schouten die opschoof, al had die op dat moment een penalty van vijf seconden aan zijn been vanwege het inhalen bij de openingsronde terwij lhij daarbij de tracklimieten overschreedt. Dat deerde de Nederlander niet, hij ging op jacht naar Paque maar dan sloeg het noodlot toe voor onze landgenoot.

Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Beide rijders raakten elkaar in de eerste sectie van Combes, Paque spinde, wilde direct vertrekken en werd vol geraakt door een verraste Sam Jongejan (Team RaceArt). Eens het puin opgeruimd was, moest Schouten een gat slaan op de rest, wat hij succesvol deed. Meijer en Knutsson moesten tevreden zijn met plaatsen twee en drie. Bij de rookies had Pauwels zijn handen vol met Colin Jamie Bönighausen (CarTech Motorsport), maar hij wist toch stand te houden. Jules Grouwels (Team RaceArt) pakte de winst in Pro-Am.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 11 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons