van der Horst

Spa: Dubbel voor Daniel Nagy

Daniel Nagy
Daniel Nagy
Voor de eerste ronde van de TCR Europe SIM Racing trokken de virtuele TCR's richting Spa. In de twee races was Daniel Nagy telkens de snelste. De Hongaar reed zonder problemen richting de overwinning in de eerste race, terwijl hij een huzarenstukje leverde in de tweede wedstrijd door vanaf een twaalfde plaats richting de dubbel te rijden. Onze landgenoten Gilles Magnus en Nicolas Baert nemen ook deel aan het virtuele TCR-kampioenschap en kunnen met gemengde gevoelens terugblikken op de eerste wedstrijd.
Gilles Magnus in gevecht met Andrej Studenic
Gilles Magnus in gevecht met Andrej Studenic
Magnus had in de eerste race een goede start waarbij hij de derde plaats kon claimen. Helaas kon hij er maar een paar ronden van genieten nadat hij in aanraking kwam met Mikel Azcona bij het uitkomen van Les Combes en spinde. Hij zou de eerste race uiteindelijk afsluiten als elfde. Hierdoor mocht hij vanaf plaats twee starten in de tweede race en hij wist die positie eveneens even vast te houden. Uiteindelijk kon hij Azcona en Nagy niet afhouden en eindigde zo net naast het podium.

Nicolas Baert maakte ook geen slechte indruk in de kwalificatie met een zesde tijd, daarna eindigde hij op de achtste plaats in de eerste race. In de tweede race kende de zoon van Comtoyou Racing-teamchef Jean-Michel wel meer pech. Baert kwam in aanraking met de Hyundai van Mato Homola waardoor hij twee ronden later de pits opzocht om de schade te repareren. Uiteindelijk eindigde hij toch nog op een mooie tiende plaats. In de tussenstand vertrok Nagy met de volle pot uit Spa, terwijl Magnus en Baert in de tussenstand op respectievelijk een vijfde en negende plaats staan. 

Foto's: TCR Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 3 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons