van der Horst

Spa: Dylan Derdaele subliem in seizoensopener

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele heeft bij zijn comeback in de Porsche Carrera Cup Benelux zijn ambities meteen kracht bijgezet. De Belgium Racing-rijder reed zorgeloos van de pole richting de zege bij de eerste manche van het seizoen 2021 op het circuit van Spa-Francorchamps.
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Bij de start miste Huub van Eijndhoven (Team PGZ by JW RaceService) zijn start compleet, week uit naar rechts, ging door het gras en vermeed op een haar na een crash met de muur om uiteindelijk als vierde La Source in te sturen. Derdaele nam de kopstart en sloeg meteen een kloof, tot na vijf minuten Michael Cool zich verremde bij La Source en daarbij Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) uit de wedstrijd kegelde met een neutralisatie tot gevolg. Dylan Derdaele herhaalde bij de herstart wat hij een tiental minuten voordien neerzette en spurtte weg van het peloton. Steven Van Rhee (Team GP Elite) kon niet aanklampen bij Derdaele, maar de regerende GT4-kampioen stelde wel de tweede plaats veilig, terwijl Felix Neuhofer (PG Motorsport) alle zeilen moest bijzetten om zijn plaats op het algemene podium te vrijwaren en daarmee voor een zeer internationaal ereschavot leek te gaan zorgen, tot hij terugviel na een penalty en Huub van Eijndhoven uiteindelijk als P3 afsloot. Ook Glenn Van Parijs (NGT Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) werden bedacht met een penalty van 5 seconden voor het overschreiden van de track limits. 

Nicolas Saelens - Belgium Racing Team
Nicolas Saelens - Belgium Racing Team
In ProAm ging de zege naar Ziad Geris (Team GP Elite), maar achter hem speelden John De Wilde (Speedlover) en Nicolas Saelens (Belgium Racing) voortdurend haasje-over, waarbij De Wilde het zilver pakte en Saelens de laagste podiumtrede claimde. In Am stond er geen maat op Jan Laureyssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport).

De tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Circuit van Spa-Francorchamps staat morgen gepland, om 10u50.

Update

Na de wedstrijd werd Ziad Geris teruggezet, waardoor John De Wilde de zege in Pro-Am claimt, met P2 voor Nicolas Saelens en schuift Floris Dullaaert (Team GP Elite) op naar de laatste ereplaats in de klasse.

--- UITSLAG PORSCHE CARRERA CUP SPA - RACE 1 (pdf) ---

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 30 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons