van der Horst

Spa: Dylan Pereira wint 300ste race Mobil 1 Porsche Supercup

Dylan Pereira - BWT Lechner Racing
Dylan Pereira - BWT Lechner Racing
Terwijl de Formule 1 het al na enkele ronden voor bekeken hield, werd er eerder op de dag wel geracet op het circuit van Spa-Francorchamps. In de race van de Mobil 1 Porsche Supercup, overigens de 300ste race sinds de oprichting van het kampioenschap, reed Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) naar de overwinning, voor teamgenoot Ayhancan Güven en Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Huber), weliswaar in een race die eindigde achter de safety car.
  • STX Motorhomes
Start 2021 Mobil 1 Porsche Supercup Spa
Start 2021 Mobil 1 Porsche Supercup Spa
Larry ten Voorde mocht vanop pole starten, maar lang zou hij daar niet van genieten. Zij aan zij ging de Nederlander het gevecht aan met Pereira richting Eau Rouge en de Raidillon. Daar verloor ten Voorde de controle over zijn wagen en spinde naar de buitenkant, al kon hij gelukkig nog net op tijd stoppen. Vooraan kregen we daarom verschuivingen met de Luxemburger op kop en Güven in zijn zog. Hoewel de Turk nog aandrong bij zijn teamgenoot, kwam hij er nooit voorbij met dank aan drie safety car periodes, waarvan één op het einde van de race. Na Pereira en Güven eindigde Heinrich als derde, nadat hij op korte tijd heel wat plaatsen goedmaakte.

Christopher Zöchling (FACH AUTO TECH) bolde als vierde over de meet, terwijl Max van Splunteren de eer van GP Elite hoog hield met een vijfde plaats. Ten Voorde eindigde uiteindelijk op een negende plaats en zal dus volgende week als leider zijn thuisrace in Zandvoort aanvatten.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 29 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons