van der Horst

Spa: Een podium voor Ugo de Wilde in de Alpine Elf Europa Cup

Ugo De Wilde - Herrero Racing
Ugo De Wilde - Herrero Racing
Na een sterk weekend in Nogaro, gevolgd door een moeilijk weekend in Magny Cours, keerde Ugo de Wilde dit weekend terug naar Spa-Francorchamps voor de derde manche van de Alpine Elf Europa Cup. Dat de Brusselaar graag wou schitteren in zijn thuisrace bleek al bij de kwalificaties waarna de Wilde respectievelijk als tweede en op pole mocht starten. Helaas verliepen beide races toch wat minder.
De Wilde mocht in de eerste race starten naast Lilou Wadoux, maar lang konden beiden niet vooraan blijven. Het was Laurent Hurgon die een blitsstart maakte en eerst voorbij onze landgenoot schoof om daarna ook Wadoux op te rollen. Even moest De Wilde ook nog vrezen om zijn podiumplaats te verliezen, maar hij kon deze nog vasthouden. Wadoux inhalen daarentegen lukte niet en zo moest hij tevreden zijn met een derde plaats.

Dani Clos - Chazel Technologie Course
Dani Clos - Chazel Technologie Course
De kwalificaties voor race twee liepen veel beter voor de jonge Belg, waarbij hij de pole pakte. De Wilde leidde praktisch de hele race, maar werd constant belaagd door onder meer Wadoux. Op zeven minuten van het einde van de race geraakte de Fransman voorbij de Wilde in Les Combes, waarbij de Wilde daarna de chicane afsneed. De stewards vonden dat hij onterecht de leiding behield en hij kreeg een vijf seconden penalty op het einde van de race. Daardoor werd het nog interessant wie er achter hem zou eindigen en het was Dani Clos die pas in de laatste bocht over Jean-Baptiste Mela sprong. Wadoux eindigde als derde en De Wilde sloot het weekend uiteindelijk af met een vierde plek.

Philip Bourgois, die uitkomt in de Gentlemen Cup, had eveneens een moeilijk weekend. Hij moest afzien van de eerste race en eindigde als laatste in de tweede. Nu ligt het kampioenschap stil tot september. Dan trekken zij naar Barcelona, waar zij in het voorprogramma zullen rijden van de Hankook 24H Barcelona.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons