van der Horst

Spa: Eindelijk raak voor Stéphane Lémeret - tweede algemeen podium voor SRT

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Het heeft 10 races geduurd maar eindelijk mogen Stéphane Lémeret en Gaël Castelli op het hoogste podiumtrapje staan. Tijdens de tweede confrontatie voor de GT4 European Series in Spa kon de Fransman startend vanaf de eerste startrij de leiding pakken, waarna de Belg tegen het einde van zijn stint het nog even het benauwd kreeg, maar genoeg voorsprong had op de SRT Mercedes van Willem Meijer en Esteban Muth. Derde eindigde de AGS Events Aston Martin van Nicolas Gomar en Gilles Vannelet, die tevens de winst pakken in de AM-klasse.
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Vooral de race van Meijer en Muth was bovenal interessant, gezien zij pas vanaf een achtste plaats van start gingen. Muth kon rustig zijn stint afwerken en bleef zelfs nog langer doorduwen, waardoor de Mercedes als vierde uit de pitstops kwam achter beide AGS Events Aston Martins. Ze kregen al een upgrade naar het podium wanneer de winnaars van gisteren Valentin Hasse-Clot en Theo Nouet een stop en go van een seconde moest afwerken vanwege een te korte pitstop. Daarna ging de Nederlander ook nog voorbij Gomar, waarmee ze het tweede podium voor SRT van het weekend konden claimen.

Voor de SRT Mercedes van Bob Herber werd het een moeilijkere dag. De Nederlander opteerde voor slick rubbers, maar gezien de baan nog vrij nat lag kon hij niet volledig doorduwen. In de tweede stint had Herber iets meer grip, waardoor hij zich toch nog kon opwerken naar een derde plaats in de AM-klasse. Voor Anthoine Potty daarentegen werd het een zaterdag in mineur. Ook deze CMR Toyota kon lang meedraaien voor de overige podiumplaatsen, maar toen hij het stuur wou doorgeven aan Wilfried Cazalbon kwam de wagen niet meer buiten met een opgave tot gevolg.

Foto's: GT4 European Series  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons