van der Horst

Spa Euro Race: Bart Van den Broeck behoudt nipt tweede plaats in kampioenschap

Bart Van den Broeck - Seat Leon Supercopa
Bart Van den Broeck - Seat Leon Supercopa
Na vier podiumplaatsen op rij op Circuit Zolder en de Slovakiaring en de daaraan verbonden tweede plaats in de tussenstand stond het duo Bart Van den Broeck – Chris Voet afgelopen weekend voor een aartsmoeilijke opdracht. Op de supersnelle omloop van Spa-Francorchamps moest het Racekicks.com Team immers zijn tweede plaats in Divisie Seat Supercupa verdedigen met ongelijke wapens. Bart en Chris reden in Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Euro race voor wat ze waard waren en werden tweemaal vierde in de Divisie Supercopa.
Bart Van den Broeck: “We zijn tevreden en we weten dat, indien de concurrentie geen steken laat vallen, in Spa een vierde plaats het best haalbare resultaat is. We scoren opnieuw belangrijke punten voor het kampioenschap en blijven nipt tweede in de tussenstand. En dat was uiteindelijk het doel dat we voor ogen hadden in Francorchamps”.

“Vier podia op rij in Zolder en Slowakije getuigt van een zeer betrouwbare wagen en dit is ondertussen een beetje ons handelsmerk geworden”, gaat de bouwondernemer verder.
“Maar op papier beschikken we duidelijk niet over de snelste Seat binnen het peloton. Vorig seizoen hingen we met de ‘oude’ Seat Supercopa hopeloos achterop en we besloten om tijdens de winter een geëvolueerd exemplaar aan te kopen die was onderhouden in de ateliers van Monster. We beschikken nu dus over een exemplaar dat vorig seizoen kon meedingen voor de overwinning. Maar de concurrentie zat afgelopen winter ook niet stil en maakte zijn materiaal nog sneller.

“We zouden kunnen opnieuw evolueren, maar voorlopig is dit niet aan de orde. De concurrentie beschikt over een grotere turbo wat toch tussen 50 en 70 pk meer oplevert. We zouden kunnen volgen, maar enerzijds vermindert dit de fiabiliteit van de wagen en anderzijds zorgt meer vermogen ervoor dat andere onderdelen breekbaarder worden of constant aan revisie toe zijn. De concurrentie is ons telkens een seizoen voor, maar wij mikken op betrouwbaarheid en dat heeft ons in het verleden ook geen windeieren opgeleverd”.

“Voor de komende wedstrijd op Circuit Zolder zal het verschil kleiner zijn dan in Francorchamps, maar we zitten uiteraard opnieuw in de rol van underdog. Tegen de Seat van de broers Monster is geen kruid gewassen. Die rijden zelfs voor de algemene overwinning in de Divisie Supersport. Jimmy Adriaenssens is nu op gelijke hoogte gekomen met ons op een gedeelde tweede positie in de Divisie Seat Supercopa. Maar hij beschikt net als de tweede wagen binnen het Spork Racing Team over meer vermogen. Het wordt dus zeer moeilijk om de tweede plaats te verdedigen, maar we gokken op de betrouwbaarheid van onze wagen en voor mijn part mag het regenen, want dan wordt het verschil in vermogen ook een stuk weggevlakt. Maar over de ganse lijn zijn we zeer tevreden over de huidige gang van zaken. We amuseren ons, we rijden zeer leuke wedstrijden en we blijven in de running voor een goede eindklassering. En dat is voor ons het voornaamste”, besluit Bart Van den Broeck. 

Van den Broeck PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 12 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons