Spa Euro Race: Race 1: Jimmy Adriaenssens en Luc De Cock zegevieren op eigen bodem

Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Met zeges in de Divisie Supersport en de Seat Leon Challenge voor respectievelijk Luc De Cock en Jimmy Adriaenssens en podiumplaatsen voor diverse andere landgenoten, hebben de Belgen tijdens de eerste race van de Supercar Challenge powered by Dunlop in Spa zeker niet ontgoocheld.
Vooraan, in de Divisie Super GT, ging de zege naar Roger Grouwels in de Corvette C5.R van Team RaceArt voor de United Autosports McLaren van Jim en Glenn Gedie. Jan Versluis (VEKA Ferrari) kon ondanks een schuiver in de laatste ronde nipt zijn derde plek veilig stellen, voor de meest Antwerpse van alle Nederlanders, Niek Hommerson (AF Corse Ferrari).

Spa Euro Race: De beide wedstrijden in beeld gebracht
Voor Belgische feestvreugde moesten we naar de Divisie GT, met een zege voor Delahaye Racing Team. De Fransman Pierre-Etienne Bordet bezorgde de jongens uit Waals-Brabant een oververdiende overwinning, voor Jan van der Kooi in zijn Lotus en de JR Motorsport BMW M3 Silhouette van ‘onze’ Steve Vanbellingen en Ward Sluys. “Goede race, met belangrijke punten voor ons”, lachte Vanbellingen op het podium. Wim Lumbeeck en gelegenheidsrijder Dylan Derdaele kwamen in de DVB Racing Viper, na onder meer een aanrijding in de eerste ronde, als vierde over de meet.

In de Divisie GTB was de overwinning voor Marcel van Berlo in zijn Porsche 997, voor Gerard De Jong, ook in een Porsche van het type 911. De Belgen kenden een moeilijkere race. “Ik was bijna mijn derde plaats kwijt”, aldus Werner Van Herck. “Op twee ronden van het einde brak de ophanging van mijn Mazda, maar ik kon traag rijdend toch nog mijn plek op het ereschavot veilig stellen.” Patrick Lamster werd in zijn Porsche 5de, Rudy Lemmens in de KTM 6de.

De Cock wint weer, Adriaenssens zeer knap

Spork Racing Team - Seat León Supercopa
In Supersport was Jimmy Adriaenssens overgelukkig met zijn derde plek, achter de BMW van Bogaerts-van Soelen en uiteraard de Lotus van Luc De Cock. “Mijn Lotus was perfect” aldus De Cock. “Ik kon een goede race afwerken, mijn banden waren goed, gewoon een droomrace!”. Hetzelfde verhaal bij de Spork Racing Team-kerel die derde werd en ook de Seat Leon Challenge won. “Echt geweldig, dit is mijn beste resultaat sinds mijn begin in de Supercar Challenge powered by Dunlop.“

Tweede in de Seat Leon Challenge waren de andere Spork boys, Jonas de Kimpe en Vincent van Paemel. “Feestje vieren”, was er in het kamp van Antwerpse Seat-team te horen. Zij werden vijfde in Supersport. Verder in de uitslag vinden we Wim Meulders 7de, net voor Philippe Bonneel en Bruno Vermote in de mooie BMW E90 3.2. “We maken iedere ronde progressie, maar zijn nog niet aan het maximum potentieel van de wagen”, aldus de West-Vlaming. Chris Voet en Bart Van den Broeck werden tot slot 11de en vierde Seat.

Supercar Challenge press - Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 9 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.