van der Horst

Spa Euro Race: Belgen ook zeer sterk in de regen

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrai 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrai 458 GT3
Gisteren leek de zomer even teruggekeerd naar de Lage Landen, maar vandaag werden de deelnemers aan de Supercar Challenge Powered by Pirelli geconfronteerd met de harde realiteit: het is herfst, en dan kunnen de weersomstandigheden in de Belgische Ardennen al eens te wensen overlaten. Niels Bouwhuis en Jan Storm reden in hun BMW Z4 GT3 naar de zege, ondanks een Stop & Go, voor de Ferrari 458 GT3 van Balfe-Keen, de winnaars van gisteren. Werner Van Herck werd de Belgische held van de dag door in zijn Mazda 3 de zege op te eisen in Supersport.
Stéveny/Bailly - Nova Race Nissan GT-R GT3
Stéveny/Bailly - Nova Race Nissan GT-R GT3
Philippe Stéveny, die samen met de Fransman Stéphane Bailly kwam proeven van de Supercar Challenge in een prachtige Nissan GT-R GT3 van Nova Race, reed vandaag naar de zesde plek in Super GT. “Maar we hebben in deze omstandigheden geen risico genomen, want het was sowieso moeilijk geweest om deze wedstrijd te winnen. Ik en mijn teamgenoot debuteren hier in een GT3-wagen, dus ik vermoed dat we nog niet alles uit de wagen gehaald hebben. We kijken nu al naar volgend jaar, want de ambitie om hier te rijden is er zeker, want dit is een leuk en sterk kampioenschap.”

Podiumplaatsen waren er voor de Belgen die gisteren zegevierden in GT en GTB. Curbstone organisator Patrick Van Glabeke en zijn vast kompaan Frédérique Jonckheere (Ferrari 458 GT3) kwamen weliswaar erg dicht bij de zege, maar ze strandden op een seconde van de Dodge Viper van Wilkins-Scott. “Ik was voorbij de Viper, maar een kleine tik zorgde ervoor dat ik weer terugviel naar de tweede plaats”, zei Jonckheere, die geen erg zag in het incident. “Het voornaamste is dat we nog steeds sterk voor de dag komen in het kampioenschap. We gaan absoluut voor de titel.”

Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW M4 Silhouette
Na hun zege op zaterdag, reden Steve Vanbellingen en Ward Sluys in hun JR Motorsport BMW M4 Silhouette naar de derde plek in GTB. Ze behouden zo een waterkans op de titel in hun categorie. “In de regen hadden we wat last van onderstuur, en zonder de twintig strafseconden hadden we best tweede kunnen eindigen”, geeft Vanbellingen tekst en uitleg. “Maar dat is voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Het belangrijkste is dat we hier een fantastisch weekend achter de rug hebben.”Verstraete/van Dierendonck - FMA Racing Ferrari Challenge
Verstraete/van Dierendonck - FMA Racing Ferrari Challenge
Nog in GTB werden Thierry Verstraete en Nicolas Vandierendonck zesde, vijf plaatsen voor de EMG Motorsport Porsche van Alain Franssen. “Ik verwachtte niet erg veel van dit weekend, want het ontbreekt me voorlopig duidelijk aan competitieritme. Het is nu een zaak om constant progressie te boeken”, liet Franssen weten. EMG Motorsport neemt ook in Assen deel aan de Supercar Challenge, maar dan wel met een BMW M3 voor Ward Sluys en Steve Vanbellingen in de Supersport-divisie. De Porsche van Vandereyt-Detavernier haalde tot slot het einde niet.


Regenkoning

Van Herck - Mazda
Van Herck - Mazda
Het verhaal van het weekend kwam op het actief van Werner Van Herck, die na zijn succes in de regen op Zolder opnieuw een regenwedstrijd kon winnen in de Supersport-klasse. Gisteren zag het er nochtans niet goed uit voor de Kempenaar, die vreesde dat zijn motorblok de geest had gegeven. Maar Van Herck kwam opnieuw aan de start en won de tweede manche met bravoure. “De set-up was niet ideaal, waardoor Cor Euser in de beginfase kon uitlopen. Na de pitstop kon ik verrassend de leiding overnemen en ik werd niet meer bedreigd. Hopelijk kan ik in Assen zorgen voor een fantastisch einde van dit seizoen!” Jimmy Adriaenssens en zijn nieuwe teamgenoot Philippe Van Riel werden vandaag elfde met hun Seat Leon Supercopa.

In de Sport 2-klasse lieten de Belgische Clio-rijders een zesde en een achtste plaats optekenen voor respectievelijk Chris Voet-Bart Van den Broeck en Stephan Polderman.

Haane-Cools - Tatuus PY012
Haane-Cools - Tatuus PY012
Een Belgisch succes was er wel weer opnieuw bij de Superlights. Henk Haane en Kris Cools wonnen met hun Tatuus PY012 opnieuw in SL2, een foutloos weekend dus voor GH Motorsport. “Kris Cools was erg snel in de slotfase. We hebben deze zege dus grotendeels aan hem te danken”, glunderde Henk Haane op het podium. “Bovendien is dit een prachtig weekend voor GH Motorsport, dat voortaan onder de naam Ichiban Racing aan de start zal staan.” David Houthoofd (Norma M20F) werd tot slot tweede in SL3, net voor landgenoot Filip Declerq in een identieke wagen.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 5 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons