van der Horst

Spa Euro Race: Een autosportfeest in de Ardennen!

Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Ferrari 458 GT3
De Belgische Ardennen zijn sowieso bij veel mensen al een geliefkoosde plek. Racefans hebben echter een wel erg bijzondere band met de mooie regio in het Zuiden van België. Waarom? Spa-Francorchamps uiteraard. De 7 kilometer lange omloop met prachtige hoogteverschillen en uitdagende bochten, is dit weekend het toneel voor het eerste bezoek van de Supercar Challenge Powered by Pirelli aan België. De derde meeting van het seizoen is een gigantisch succes met meer dan 60 ingeschreven wagens!
Verstraete-Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - Lamborghini Gallardo GT3
In de Divisie Super GT weinig Belgen, maar wel heel wat ander schoon volk. Naast de reguliere deelnemers, waaronder de leiders in het kampioenschap, Martin Lanting - Bob Herber (Ferrari F458 GT2), zien we bij de gasten onder meer een Aquila CR1 Corvette en een Aston Martin GT3! Reken er maar op dat met het mooie zomerweer de rondentijden zullen smelten als sneeuw voor de zon en dat de strijd voor de algemene zege heel stevig zal worden. Van Belgische zijde komt Hasselaar Louis Machiels, in een AF Corse Ferrari 458 GT3, samen met zijn Nederlandse vaste maat Niek Hommerson de 24 Uur van Spa later deze zomer voorbereiden. Het duo werd in het verleden tweemaal kampioen in de Pro/Am-klasse van de Blancpain Series!

België – Nederland

Neen, het WK Voetbal is nog niet begonnen, maar in de Divisie GT gaan we voor een onvervalste België – Holland, met een Britse scheidsrechter, zoals dat in voetbaltermen heet. Fré Jonckheere en Patrick van Glabeke (Ferrari 458) hebben de eerste plek in handen, met vlak achter hen de Dodge Viper GT3 van Craig Wilkens en Aaron Scott. Henk Thuis en Pim van Riet liggen dan weer derde, met hun opvallende Radical RXC. Op een vierde stek delen de Belg Thierry Verstraete en Pieter Dubois dan weer een schitterende Lamborghini Gallardo. Een tweede Radical zien we in de handen van de Belg Luc Dodion, terwijl het Brusselse Delahaye Racing Team naar goede gewoonte een Porsche 911 GT3 inzet voor de Fransman Pierre-Etienne Bordet.

Schoon volk

Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
De Divisie GTB lijkt wel een Belgisch onderonsje, met in Spa niet minder dan 5 wagens met Belgische inbreng. Uiteraard zijn er de routiniers Steve Vanbellingen en Ward Sluys met de JR Motorsport BMW M4 Silhouette, in een prachtig nieuw kleedje gestoken, naast de regerende kampioenen in de klasse, Patrick Lamster en Marc Neyens met de EMG Motorsport Porsche 997 GT3 Cup. Opgepast echt schoon volk zit er dan weer in de Vandereyt-Reekmans-Racing-team Porsche 997 GT3 Cup van Miguel van de Reyt en lingeriemodel Angelique Detavernier. “Ik ben gek van racen en snelle wagens en geef al jaren coaching op trackdays”, vertelt de mooie West-Vlaamse. “Ik reed ook al enkele races, waaronder VW Fun Cup, maar heel recent nog de internationale Maserati Trofeo in het voorprogramma van het WK Uithouding (WEC) in Spa. Ik kon daar goed mee in het pak en hoop hier ook voor een top 5 te strijden.” Ook Hans Verhelst - Guy Verheyen (Porsche 991 Supercup) en Rudy Lemmens – Eric Qvick (KTM X Bow), verdedigen de Belgische kleuren.

In de tussenstand leidt Daan Meijer in het klassement, maar de Porsche-rijder wordt op de voet gevolgd door Corvette-boys Ferdinand Kool en Max Koebolt.

Nieuwkomers

Voet-Van den Broeck - Renault Clio
Voet-Van den Broeck - Renault Clio
In de Divisie Supersport zien we uiteraard Jonas De Kimpe (Seat) en Luc De Cock (Lotus GT4). “Mijn kampioenschap startte rampzalig en ik denk dat ik mijn titelambities mag opbergen”, aldus de sympathieke Lotus-rijder. Maar opgepast, de beide vaste klanten van de Supercar Challange Powered by Pirelli krijgen het gezelschap van niet minder dan 3 andere Belgische équipes: Werner van Herck (Mazda), Nicolas Vandierendonck-Manu Vanderyse (Porsche Cayman) en Guino Kenis (BMW M3 GT4). Stevige jongens, dat staat vast. Afsluiten doen we met Chris Voet – Bart van den Broeck (Renault Clio) en Bart Ooms (Lotus Exige) in de Divisie Sport.

De Spa Euro Race staat bij de Supercar Challenge al jaren op de kalender. Het evenement is een onmisbare traditie geworden tijdens de maand juni op de omloop van Francorchamps. Voor de vakantie komen de liefhebbers van de autosport er met vrienden en familie, om gratis van een mooi weekend te genieten. Met 5 categorieën, 12 starts op twee dagen, met mooie startvelden en races met veel strijd, tussen GT’s en toerismewagens enerzijds en eenzitters voor jonge wolven anderzijds. Voor ieder wat wils dus. De Spa Euro Race, ontvangt naar goede gewoonte, teams uit alle windstreken van Europa: de Supercar Challenge powered by Pirelli, de Formula Renault 2.0 Alps, de Mitjet Series, de Clio Cup France en de Britcar! GRATIS tickets voor de tribunes zijn te downloaden op de website van de Supercar Challenge, www.supercarchallenge.nl.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 5 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons