van der Horst

Spa Euro Race: Belgen in het offensief

Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
De Belgische deelnemers aan de Supercar Challenge Powered by Pirelli, het Benelux-kampioenschap voor prachtige GT-bolides en spectaculaire toerismewagens, trekken komend weekend voor het eerst dit seizoen naar de legendarische omloop van Spa-Francorchamps, in de Belgische Ardennen. Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk (SRT Corvette) verdedigen tijdens de Spa Euro Race hun leidersplaats in Super GT, terwijl ook Patrick Lamster en Kris Cools (EMG Porsche 997 GT3) de dans leiden in de GTB-categorie. De Supercar Challenge verwelkomt, naast heel wat andere Belgen, verder een regerende kampioen in Spa: Patrick Van Glabeke, vorig seizoen bekroond in GT, schakelt een versnelling hoger en start met zijn Ferrari 458 GT3 in de Super GT-klasse.
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Dit seizoen neemt de zwart-geel-rode delegatie ook de handschoen op tegen de concurrentie in Super GT, wat zich na de wedstrijden in Zolder meteen vertaalde in een leidersplaats voor Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk (SRT Corvette). In Spa wordt het daarnaast ook uitkijken naar de prestaties van Thierry Verstraete, terug van weggeweest met de Lamborghini, maar ook Louis-Philippe Soenen en Patrick Van Glabeke, die beiden de 24 Uur van Spa komen voorbereiden met hun Ferrari 458, zullen hun huid duur verkopen. Nieuw is ook de prachtige Renault RS01 van
#95 NSC Motorsports Lamborghini
#95 NSC Motorsports Lamborghini
Jurgen Smet, die uitgerust wordt met een speciale kit die de Franse bolide naar het niveau van zijn tegenstanders moet brengen. In Spa is er tot slot ook een Luxemburgse gast: Pol Stoffel start samen met Max Koebolt in de spektakelrijke Volvo S60 V8.Punten sprokkelen

Patrick Lamster/Kris Cools - Porsche 997 GT3
Patrick Lamster/Kris Cools - Porsche 997 GT3
Frédérique Jonckheere, vorig seizoen nog de teamgenoot van Patrick Van Glabeke op de kampioenenwagen in GT, bestuurt in 2015 de snelle BMW M4 Silhouette van JR Motorsport, samen met Oost-Vlaming Ward Sluys. “Onze overwinning in Zolder was prachtig, maar het seizoen is nog lang”, blijft Jonckheere rustig. “Spa is een vrij goede omloop voor onze wagen, maar we missen wat topsnelheid om helemaal vooraan mee te strijden. We zullen de schade beperken en punten sprokkelen voor het kampioenschap.” Vooraan meestrijden willen ook Patrick Lamster en Kris Cools (Porsche 997 GT3), de leiders in de GTB-klasse na erg regelmatige prestaties en een podiumplaats in Zolder. Nog in GTB zien we ook de Porsche van Miguel Vandereyt, die op de snelle omloop van Spa zijn vooruitgang zal willen bevestigen.

Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Het seizoen 2015 lacht Philippe Bonneel voorlopig niet toe. De BMW-rijder in de Supersport-klasse stond in Zolder nog op pole positie samen met teamgenoot Bas Schouten, maar toen sloeg de pechduivel genadeloos toe. De man uit Anzegem in er tijdens de Spa Euro Race opnieuw bij, met ambitieuze doelstellingen. “We mikken minstens op het podium, maar we gaan er alles aan doen om met de zege aan te knopen. Ook voor EMG Motorsport was Zolder geen leuk begin, maar ze verdienen het echt om sportieve revanche te kunnen nemen!” Ook de BMW M3 van Steve Vanbellingen en Eric Qvick kan u in uw pronostieken plaatsen, terwijl Rik Renmans (BMW) zal proberen om de gevestigde waarden in de Supercar Challenge uit te dagen.

Snelle Peugeot

Chris Voet/Bart Van den Broeck - Peugeot RCZ
Chris Voet/Bart Van den Broeck - Peugeot RCZ
In de Sport-klasse zijn ook Chris Voet en Bart Van den Broeck podiumkandidaten met hun Peugeot RCZ, na hun knappe prestaties in Zandvoort en Zolder. “Francorchamps zou onze wagen moeten liggen, dus misschien is het wel mogelijk om dit weekend een zege te vieren. Maar we denken ook aan het kampioenschap”, weet Van den Broeck.


Naast de adembenemende wedstrijden van de Supercar Challenge, staan ook andere boeiende kampioenschappen als de Franse GT Tour op de affiche van de Spa Euro Race. Nog een laatste reden om Francorchamps niet links te laten liggen: ook de zon heeft dit weekend afspraak met het circuit in de Belgische Ardennen!

Supercar Challenge powered by Pirelli
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 4 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons