van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen kent leerrijk weekend in Spa-Francorchamps Het werd niet meteen het meest eenvoudige weekend voor Steve Vanbellingen in Spa-Francorchamps, waar in het kader van de Spa Euro Race de derde afspraak van de Supercar Challenge Powered by Pirelli gepland stond. In schitterende weersomstandigheden toonden de Comparex-rijder en zijn nieuwe, Britse teamgenoot J.K. Norris nogmaals het potentieel van de BMW WTCC tijdens de kwalificatie, maar in de wedstrijden stonden diverse oorzaken een sterk resultaat in de weg. Toch hebben Vanbellingen en het team heel wat opgestoken van het weekend in de Ardennen.
  • Dreamdrive
Vanbellingen onderlijnde op zaterdagochtend opnieuw de snelheid van de BMW van Comparexracing, met een vierde startplaats als resultaat voor de voormalige kampioen in de GT-klasse van de Supercar Challenge. “En dat ondanks heel wat strafgewicht dat de organisatie ons voor aanvang van het weekend had opgelegd”, weet Vanbellingen. “Gelukkig wist het team wel raad met die extra kilo’s, waardoor we in optimale omstandigheden de kwalificatie konden aanvatten. Die vierde tijd was veelbelovend, maar jammer genoeg werden de races niet helemaal wat we ervan verwacht hadden.”

Op zaterdag, tijdens de eerste race, waren Vanbellingen en J.K. Norris goed voor de zesde plaats aan de meet, gezien de omstandigheden zeker een opsteker. “In de aanvangsfase verloor ik heel wat tijd door enkele tragere GTB-wagens, waarna ik het stuur overgaf aan mijn nieuwe teamgenoot. J.K. is een Brit die in België woont en zeker genoeg snelheid in huis heeft om voor het podium te strijden. Alleen mist hij nog wat ervaring met de wagen om nu al het beste van zichzelf te laten zien. Maar in principe betwist hij de resterende manches van de Supercar Challenge aan mijn zijde.” J.K. Norris zou op zondag overigens de eer krijgen om de start te nemen, maar dat liep niet geheel volgens plan…
Al na enkele ronden kwam de prachtige BMW WTCC binnen met een lekke band, die het lot van beide rijders uiteraard meteen zou bezegelen. “J.K. werd op de rechte lijn richting Les Combes aangetikt door een concurrent, en een lekke band was het gevolg. Daarnaast zorgden de verschillende neutralisaties er ook voor dat we niet verder kwamen dan een vijftiende plaats in de Supersport-klasse”, vertelt Vanbellingen na afloop.

En toch kijkt de Comparex-rijder nu al met veel ongeduld uit naar het vervolg. “We hebben gedurende het volledige weekend stappen voorwaarts gezet. Niet alleen was het onderstuur volledig weggewerkt, de snelste tijd van de wagen werd gereden in de laatste ronde, wat aantoont dat het rubber niet op de proef wordt gesteld. De afstelling was dit weekend fenomenaal en we hopen dat we dat kunnen meenemen naar de volgende afspraak op Circuit Zolder, waar we opnieuw op het podium willen staan.”

De Syntix Superprix vormt op 20 en 21 juni het decor voor de vierde meeting van de Supercar Challenge Powered by Pirelli, op Circuit Zolder. Het wordt opnieuw een bijzonder druk weekend voor Steve Vanbellingen, die daarnaast immers aan de start verschijnt van de Belcar Trophy. “En daar vorm ik een team met Eric Qvick en Dirk Van Rompuy. Het is dan ook geen verrassing dat we ook daar een gooi willen doen naar de overwinning in onze klasse!”

Steve's Motorsport Press













 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 9 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons