Spa Euro race: Nieuwe zege voor Stéphane Lémeret

Lémeret/Santamato/Cayrolle - Sport Garage Ferrari 458
Terwijl de Blancpain Sprint Series dit weekend in Zolder halt houdt koos het Franse GT Tour ervoor om het zelfde weekend het Ardense circuit van Spa aan te doen. Achttien GT3 bolides kwamen aan de start van de eerste race waaronder de als gastwagen ingeschreven BMW Z4 van Boutsen Ginion Racing die de etmaalrace van Spa kwam voorbereiden. Een ontketende Stéphane Lémeret zette een knalprestatie neer en hij won samen met Arno Santamato en Eric Cayrolle de zaterdagrace. De Boutsen Ginion Racing BMW Z4 van Karim Ojjeh en Olivier Grotz werd tiende algemeen en won de Gentlemen Challenge.
  • Dreamdrive
Stéphane Lémeret nam in zijn Sport Garage Ferrari 458 de start vanuit vijfde stelling, maar er stond geen maat op de Belg en in de achtste ronde kwam hij al als leider voorbij de tribunes. In de anderhalf uur durende race moet er tweemaal van rijder gewisseld worden en Lémeret liet kort daarop dan ook het stuur over aan Eric Cayrolle, nadat hij een voorsprong van 2 seconden op zijn naaste belager Nicolas Misslin (StratégiC Porsche) had uitgebouwd.

StratégiC Porsche 911 GT3
De leidende Ferrari moest echter 12 seconden extra in de pits doorbrengen een prestatie penalty na een tweede plaats in de vorige race. Cayrolle viel terug naar de derde plaats maar ging al snel voorbij Duqueine (Duqueine Engineering Ferrari) en wanneer Bottemanne (StratégiC Porsche) een stop and go kreeg omdat de Porsche niet lang genoeg stil stond bij de rijderswissel, nam de Sport garage de leiding van de wedstrijd terug over.

De tweede pilotenwissel wijzigde niets meer aan het klassement en Arno Santamato loodste de Ferrari naar een tweede zege van het seizoen met 17 seconden voorsprong op de IMSA Performance Matmut Porsche van Narac-Dumez-Pernaut. De Ferrari van Beltoise-Duqueine-Berville die nog te kampen kreeg met een haperende motor wist de laatste podiumplaats te pakken. Op de vierde plaats vonden we nog een Ferrari met het Team AKKA ASP exemplaar van Panis/Debard/Barthez en de Sébastien Loeb Racing van Parisy/Hallyday/Gaillard sloot de top vijf af niettegenstaande de wagen een drive-through kreeg voor het niet respecteren van de circuitlimieten.

Karim Ojjeh/Olivier Grotz - Boutsen Ginion Racing BMW Z4 GT3
De Gentlemen Challenge werd gewonnen door de Boutsen Ginion Racing BMW Z4 toevertrouwd aan Karim Ojjeh en Olivier Grotz. Zij bleven in hun klasse de Porsche Lorient Racing Porsche van Loger/Mouez/Ancel en de Team Speedcar Audi van Goujat/Petit voor.

Foto's: Spa Euro Race & GT Tour

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.