van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing DVB Racing

Voor de tweede meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was het opnieuw afspraak op de schitterende omloop van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. DVB RACING zette niet minder dan zes wagens in, twee Porsche 991 GT3 Cup voor Koen Wauters en de Franse belofte Alexandre Jouannem, en vier Porsche 997 GT3 Cup voor GO Motorsports met vier snelle heren uit Turkije. Reken daar nog de twee wagens in de Belcar bij en het team uit Willebroek wist wat gedaan tijdens de voorbije driedaagse in de Ardennen. In de snelste merkencup van de Benelux pakte Jouannem een schitterende zege, terwijl Koen Wauters de zevende plaats pakte. Cenk Ceyisakar was tweemaal de beste in de 997 Trophy, de klassering voor de vorige generatie van de Porsche.
34 identieke Porsche 911 aan de start: dat was het menu van de tweede meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa. Het veld was zonder meer het meest indrukwekkende van de editie 2016 van de Spa Euro Race, en de races werden opnieuw echte spektakelstukken. De eerste race viel tegen voor Koen Wauters en Alexandre Jouannem, met een dubbele opgave na evenveel race-incidenten.

Koen Wauters: “Ik werd er weer uitgetikt… Dit begin van het seizoen lijkt wel behekst en bovendien… opnieuw in dezelfde bocht. Ik zou echt willen dat aan deze pechreeks een einde komt… Ik had nochtans een schitterende start genomen, van de 18de naar de 6de plaats.

Maar ook in de tweede race leek het fout te gaan voor Koen Wauters in de kleuren van Porsche Centre Mechelen. “Ik was iets te optimistisch bij het inhalen en raakte de wagen van Dylan Derdaele en ik stond meteen rond. De motor sloeg af en ik diende als laatste weer aan te sluiten. Ik heb dan, met het mes tussen de tanden alles op alles gezet en werd nog zevende. Op zich niet de plaats die ik ambieer, maar dit moet een keerpunt worden. Nu gaan we er in Zandvoort vol voor gaan en ik wil daar vooraan finishen.

Alexandre Jouannem die ging ondertussen vooraan het gevecht aan met Dylan Pereira en Dylan Derdaele, die in de allerlaatste meters met elkaar in aanraking kwamen “en dan lag de weg open voor mijn eerste zege”, klonk het bij het jonge talent. “Ik draag deze zege aan het hele team op, want zij hebben me een schitterende wagen gegeven en ik heb het kunnen afmaken. Afspraak nu in Zandvoort!

De Turkse collega beleefden ondertussen ook plezier aan hun race in de race en tweemaal ging de zege naar Cenk Ceyisakar.

Belcar Trophy

In de tweede race van de Belcar Trophy zette DVB RACING de Ferrari 458 Challenge voor de broers Thiers in en de KTM X-bow voor Mezquita en Weisshaupt. Waar de open GT4 uit de race verdween na een zwarte vlag, reden de West-Vlaamse broers naar een schitterende derde plaats algemeen en een tweede plek in de GT-klasse.

DVB Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 13 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons