van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Team RaceArt

Team RaceArt gaat in 2016 met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een geheel nieuwe uitdaging aan. Het Limburgse team zet in de snelste merkencompetitie van de Benelux twee nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup in, voor Roger Grouwels en Hans Fabri. In Spa-Francorchamps, tijdens de tweede meeting van het seizoen, behaalde Roger Grouwels zijn eerste podium van het seizoen.
Met 34 wagens op de startgrid, een goede 20 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, naast de gasten van de Porsche Cup Central Europe, werd ook tijdens de tweede manche van de snelste merkencup van de Benelux het bewijs van de goede gezondheid van de serie geleverd. Team RaceArt was weer van de partij in Spa-Francorchamps met de 991 GT3 Cup van Roger Grouwels en Hans Fabri.

De eerste race van het weekend startte onder een lichte druilregen, maar naarmate de sprintrace vorderde, werd de piste droger en droger. Roger Grouwels vertrok halverwege het veld en reed van de 17de startplaats naar een 9de plek in de gemeenschappelijke uitslag, meteen ook goed voor de 6de plaats in de Benelux competitie en de 4de stek in zijn klasse. “Ik heb een goede race gereden, maar mis toch weer net het podium in mijn klasse, dat moet morgen beter kunnen”, vertelde de Limburger na de race. Ook Hans Fabri maakte behoorlijk progressie en kwam als 13de in zijn klasse over de meet. “Iedere race gaat het beter en beter en ik heb zo al mijn groepje concurrenten gevonden. Het was echt wel leuk racen!

Podium op dag 2

Op zondag waren de wolken zo mogelijk nog dreigender in de Ardennen, maar dat deerde Roger Grouwels niet om een dijk van een wedstrijd neer te zetten. Hij reed snel naar voren en voerde rondenlang een gevecht om de zege in de klasse. “Vier tienden… dat was het verschil met Jörn (Schmidt-Staade) aan de finish, terwijl ik zelf amper drie seconden overhield op de derde… Wat een race. Dit is echt super, want bovendien hebben we er samen met de sponsors een schitterende feest van gemaakt met meer dan 100 genodigden. Ik ben echt enorm blij en nu gaan we in Zandvoort, over twee weken echt voor de zege gaan!”  

Hans Fabri reed ook een mooie race en strandde als elfde aan de poort van de top-10, een enorme stap voor de man die amper aan zijn derde raceweekend toe was. “Ik ben uiteraard ook erg tevreden en dit kan me alleen maar motiveren om verder te gaan en nog meer progressie te maken!” 

Team RaceArt Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons