van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing van de organisatoren (Porsche Cup)

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Het tweede bezoek van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan Spa-Francorchamps heeft echt alle verwachtingen ingelost. Met winst voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Alexandre Jouannem (DVB RACING) algemeen, en voor Pierre Piron en Jörn Schmidt-Staade in de Gentlemen-ranking, zagen we oude en nieuwe gezichten op het hoogste podium. Bovendien maakten ook enkele andere nieuwe namen meer dan een goede indruk. De races verliepen op het scherp van de snede, met een veld van meer dan dertig wagens, en meer dan één buitenstaander was onder de indruk van de snelste merkencup van de Benelux.
Tijdens dit tweede weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd er samen met de Porsche GT3 Cup Challenge Central Europe gereden en zo zagen we een gezamenlijke startgrid van maar liefst 34 Porsche 911 GT3 Cup aan de start van de kwalificaties verschijnen. De pole posities waren voor de ‘gasten’ Robert Lukas en Dylan Pereira, terwijl Dylan Derdaele en Alexandre Jouannem de eerste startplaats in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor hun rekening namen.
 
Derdaele haalt zijn gram
 
De jonge wolf van Belgium Racing won al wel tijdens het openingsweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux begin mei, maar moest daar algemeen enkele deelnemers van de Franse Carrera Cup voorlaten. Zaterdagnamiddag zorgde hij voor een klinkende revanche met algemene winst in de eerste race van het weekend. “Het was een mooie strijd met twee deelnemers (Parys en Eisemann) van onze collega’s van de Cup Challenge Central Europe en ik ben heel blij dat ik hier win”, aldus de Limburger. Achter hem reed Pierre Piron (Mediacom) naar een sterke tweede plaats en winst in het B-klassement. “Ik heb gezien de lichte regen bij aanvang voor een lagere bandendruk gekozen en dat loonde. Ik ben echt heel blij met deze winst.” Op de derde plaats algemeen vonden we een echte rookie, in de persoon van Romain Degeer (Speedlover). “Wat een debuut en dat vanop de twintigste plaats op de startgrid”, klonk het bij de jonge Waal. Achter hem volgden op een zakdoek Yannick Hoogaars (Belgium Racing), Menno van de Grijspaarde (GP Elite – derde in B), Roger Grouwels (Team Race Art) en Stefan Rehkoff (JSS). Pech was er in de eerste race opnieuw voor Koen Wauters (DVB) na een incident en voor Alexandre Jouanemm.
 
La Marseillaise in de Benelux Cup voor Jouannem
 
De tweede wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de Spa Euro Race was mogelijk de mooiste race van het gehele weekend, zowel voor de algemene zege als in het B-klassement. Vooraan ging de strijd tussen Alexandre Jouannem, Dylan Derdaele en de snelste rijder van de Cup Challenge Central Europe, Dylan Pereira. In de laatste ronde ging de strijd tussen de beide ‘Dylan’, maar na een race-incident tussen de protagonisten was het de spreekwoordelijke derde hond die met het been ging lopen. Alexandre Jouannem was heel blij met zijn zege: “Ja, dat incident, ik zat net ver genoeg om er niet mee in betrokken te raken en ik kon zo de zege wegkapen. Wat een race, we hebben nooit meer dan één seconde ruimte gehad… Dit is echt hoe autosport moet zijn!”
 
Achter de Fransman in de kleuren van DVB RACING reed de Duitser Jörn Schmidt-Staade naar de tweede plaats en de zege in de B-categorie. “Ik heb echt mijn handen vol gehad met achtereenvolgens Menno van de Grijspaarde en na diens opgave Roger Grouwels. We zaten zelden meer dan een seconde van elkaar. Ik geniet hier echt van.” Achter de Duitse Porsche-rijder zagen we Roger Grouwels, Stefan Rehkopf, Yannick Hoogaars en Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover). De zevende plaats was meer dan verdiend voor Koen Wauters, die andermaal in een incident betrokken raakte en na één ronde allerlaatste was. Wauters zette alles op alles en scoorde dus nog de nodige punten. De rest van de top 10 was voor John De Wilde (Speedlover), Wim Meulders (Speedlover) en de snelste van de Porsche 997, Cenk Ceyisakar (Go Motorsports by DVB).
 
Hoe dan ook, de tweede meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was meer dan geslaagd. Het Benelux-kampioenschap met de legendarische Porsche 911 gooit hoge ogen en trekt meer en meer de aandacht… van hen die er nog niet bij zijn. Wie meer spektakel en sport wil, kan op 25 en 26 juni naar Zandvoort komen voor de Porsche Racing Days en de vijfde en zesde race van het seizoen!

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons