van der Horst

Spa Euro Race: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
The Battle of the Ardennes, het vervolg, zo zouden we het tweede weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 het best kunnen omschrijven. Meer dan dertig Porsche 911 zijn dit weekend weer present op het asfalt van Spa-Francorchamps voor twee uiterst spannende races van dertig minuten. Naast de deelnemers van het snelste en meest succesvolle sprintkampioenschap van de Benelux zien we ditmaal niet de Franse collega’s, maar wel de Porsche Challenge Central Europe aan de start verschijnen. Hoe dan ook, wil u dit weekend echte autosport zien, dan moet u op de prachtige omloop in de Ardennen zijn. Zowel op zaterdag als op zondag is de Spa Euro Race gastheer voor het schitterende veld met de legendarische Porsche 911!
Even herhalen wat we tijdens de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 gezien hebben. De winst in de openingsraces van het seizoen ging naar de snelle gastrijders Jaap van Lagen en Kevin Abbring. GP Elite gaf als nieuwe team in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 zo meteen zijn visitekaartje af. Achter de heren, die weliswaar geen punten in het kampioenschap scoren, gingen de volle punten tweemaal naar Dylan Derdaele, in de kleuren van Belgium Racing. Ook sterk was Jurgen van Hover, die het met een Porsche 991 GT3 Cup van Speedlover deelneemt. De Aalstenaar won tweemaal bij de gentlemendrivers en mengde zich mooi in de gevechten vooraan.

Wie pech kende was Koen Wauters (DVB RACING), maar ook Yves Noël, en zij zullen zonder meer op revanche uit zijn komend weekend. En neem van ons aan dat ook alle andere vaste waarden weer van de partij zullen zijn en voor een plaats op het podium zullen vechten. Wie er ook bij zullen zijn, dat zijn Wim Meulders en Romain Degeer. Zij dienden na een ongeval tijdens de testdag forfait te geven, maar voegen zich nu weer toe op de grid. De aanwezigheid van Romain Degeer is het bewijs dat ook snelle jonge kerels perfect hun carrière in een Porsche 911 kunnen starten!

Porsche 997 are back

Er vallen ook enkele nieuwigheden te noteren en één daarvan is de start van de Porsche 997 Cup Trophy. “Niet enkel dit weekend, maar ook op 25 en 26 juni tijdens de Porsche Days Zandvoort (1 uursrace afzonderlijk) en op 8 en 9 oktober tijdens de Finale Races Zandvoort (2 x 30 min race samen met Porsche GT3 Cup Benelux), zijn de Porsche 911 van de vorige generatie meer dan welkom”, vertelt Severine Ulenaers, de Series Coordinator van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “We hebben een afzonderlijk podium en ranking, om het voor deze deelnemers ook aantrekkelijk te maken. Naast onze vier Turkse gasten bij GO Motorsports by DVB RACING, zien we ook Pierre-Yves Pacque in een wagen van Speedlover. Mogelijk sluiten nog andere liefhebbers zich bij onze vijf musketiers aan. Hoe dan ook kijken we met veel plezier en motivatie naar het komende weekend uit. We hebben begin mei een mooie start genomen en willen daar nu een vervolg aan breien. We hebben zestien Porsche 991 aan de start van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, vijf Porsche 997 van onze Trophy… en ook nog eens veertien Porsche 991 van de Cup Challenge Central Europe. Dat maakt een totaal van 35 wagens, identieke wagens zonder Balance of Performance, zonder straftijden tijdens de pitstops, zonder welke kunstmatige ingreep dan ook. Ook de kwalificaties worden gewoon verreden… Wij gaan voor echte, pure autosport.”

Hoe dan ook, de liefhebbers van autosport kunnen dit weekend in Spa-Francorchamps terecht, waar overigens geen toegang moet betaald worden. Naast de snelste merkencup van de Benelux staan er ook uithoudingsraces voor GT’s en toerwagens op het programma en andere merkencups. Tijdens dat goed gevulde weekend racet de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux om 14.40u op zaterdag en om 12.10u op zondag. Uiteraard zal ook de Hospitality er weer zijn en al de rest, dat vertellen we u zondagavond!

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 7 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons