van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing van de organisatoren

Tom Boonen - Krafft Norma M20 FC
Tom Boonen - Krafft Norma M20 FC
Op een warm en zonnig Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps heeft de Supercar Challenge powered by Hankook tijdens de Spa Euroraces twee wedstrijden gereden waarin alles te zien viel wat autosport zo mooi maakt. Volop positiewisselingen, ruim veertig auto's op de baan, gevechten tot op de laatste meter en helemaal leeg gestreden coureurs. De hoge temperaturen maakten het voor de rijders extra moeilijk om de concentratie lang vast te houden, toch waren er nauwelijks persoonlijke fouten te bespeuren. Kortom, autosport van de bovenste plank!
Stienes Longin - Krafft Norma M20 FC
Stienes Longin - Krafft Norma M20 FC
Het veld in de GT&Protoype Challenge was aangevuld met een aantal fraaie LMP3's Norma's en de strijd was daar dan ook heftig. In de eerste race op zaterdag won Max Aschoff in de Ginetta Nissan G58 en dat leek hij in de tweede race te herhalen, totdat een touché met een achterblijver vlak voor het einde van de race hem enkele  plekken terug verwees. De equipe Marcello Marateotto en Laurents Hörr pakte in de laatste ronde de zege in race twee.

In de sportdivisies was de strijd ook erg spannend, al zou je dat aan de winnaars te zien niet vermoeden. Dennis de Borst en Stan van Oord wonnen namelijk beide races in de Supersport 1, maar ze moesten van ver komen en het leek er lang niet op dat ze er met de winst vandoor zouden gaan.

De volgende races in de Supercar Challenge powered by Hankook zijn op 13 en 14 juli op Circuit Zandvoort tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe.

Een uitgebreid filmverslag van de Spa Euroraces wordt uitgezonden op RTL7.
Op zondag 7 juli is de eerst uitzending van 14.00 tot 14.30 uur. Zaterdag 13 juli is de herhaling te zien, eveneens van 14.00 tot 14.30 uur.

Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 24 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons