van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Q1 Trackracing

Na de zege in de tweede race van het Belcar Endurance Championship met Jan Lauryssen kende Q1 Trackracing een stevige junimaand, met onder meer een wedstrijd in de Porsche Sprint Challenge Benelux en uiteraard twee meetings van de Porsche Carrera Cup Benelux. In Hockenheim en twee weken later op Circuit Zandvoort was de snelste merkencup van de Benelux aan het werk en de beide rookies van Q1 Trackracing waren er present. Ondertussen bereidt het team de tweede helft van het seizoen voor, met wedstrijden op alle fronten en uiteraard op 26 en 27 augustus de 24 Hours of Zolder, een race die het Limburgse team absoluut op het palmares wil inschrijven.
In de Porsche Carrera Cup Benelux stonden tijdens de afgelopen maand juni twee wedstrijden op het programma, waarmee het kampioenschap ondertussen halverwege is. Opvallend daarbij is dat Dirk Schouten een zeer strak en regelmatig seizoen afwerkt, waardoor hij ondertussen naar de vijfde plaats in het kampioenschap is opgerukt, op amper drie punten van het podium. Schouten is ook tweede in de Rookie Division van de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
Ik denk dat we kunnen zeggen dat Dirk niet alleen regelmatig is, maar ook continu progressie maakt. Zandvoort was zijn beste weekend van het seizoen met twee plaatsen in de top 5 algemeen en daarmee schuift hij inderdaad richting het podium in het kampioenschap op”, aldus Team Manager Nicolas Vandierendonck. “Hij staat net achter twee zeer ervaren rijders, de kampioen van de Porsche Sprint Challenge Middle East, Ariel Levi en Sam Dejonghe, toch ook een referentie. “Quentin Antonel staat zevende bij de rookies en hij heeft iets meer tijd nodig om zich aan het niveau van de Porsche Carrera Cup Benelux aan te passen, maar hij stond dit seizoen in iedere race aan de finish en doet dus zeker de nodige ervaring op. We gaan met beide rijders de tweede helft van het seizoen, die langs Assen, Zolder en de Red Bull Ring loopt, goed voorbereiden om nog beter te presteren.
 
De eerste komende afspraak is 12 en 13 augustus in Assen op het befaamde motorcircuit.
 
Ook internationaal
 
Midden juli staat de derde van vijf meetings van de GT Cup Open op het menu en daar zal Q1Trackracing vol in de aanval trekken. Het team is derde in het teamkampioenschap, op twee punten van de leiders, terwijl Laurent Vandervelde en Xander Przybylak het AM-kampioenschap leiden, met een voorsprong van twee punten op de dichtste achtervolgers en dat vooral na een mooie zege in Spa tijdens de thuisrace. Zij staan ook derde in de algemene klassering, vier plaatsen beter dan hun teamgenoten Nicolas Vandierendock en Quentin Antonel. Ook het Braziliaanse duo Conde-Mello is weer van de partij. De eerstkomende afspraak is op 22 en 23 juli in Paul Ricard.
 
Wat betreft de Porsche Sprint Challenge Benelux waar Bogdan Duma de leider is in de GT4 AM-klasse, die herneemt op 7 september in Zolder, terwijl Q1 Trackracing uiteraard sterk vertegenwoordigd zal zijn tijdens de 24 Hours of Zolder, op 26 en 27 augustus. Meer over de hoofdafspraak van het Belcar Endurance Championship volgt later deze zomer!

Q1 Trackracing

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 7 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons