van der Horst

Spa Euro Race: Alain Berg en Patrick Engelen winnen eerste race van de Supercar Challenge

Alain Berg/Patrick Engelen - Norma M20FC
Alain Berg/Patrick Engelen - Norma M20FC
Op zaterdag reden de deelnemers aan de Supercar Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps al een eerste race. Voor het eerst dit jaar kwam er met de Norma M20FC van Alain Berg en Patrick Engelen en CN prototype aan de start en die wagen pakte al direct de eerste overwinning. Jordin Poland en Mex Jansen (BMW M6 GT3) eindigden als tweede en eerste GT. In de Supersport 1 divisie kregen met Jonas De Kimpe (VW Golf GTi) en Belg op de hoogste podiumplaats.
  • St. Paul
Idola Motorsport - Praga R1
Idola Motorsport - Praga R1
Op pole stond de Idola Motorsport Praga R1 met Rodolfo Gonzales aan het stuur. De Mexicaan reed ooit nog in de GP2 en was zelfs testrijder in de formule 1. Maar Gonzales liet zich in de eerste bocht wegdrummen en moest Jordin Poland (Koopman Racing BMW M6 GT3) en Bob Herber (Bentley Continental GT3) voor laten. Berg lag dan pas zevende. Herber moest al snel de Bentley aan de kant zetten terwijl Gonzales zich terug naar de koppositie werkte. Ook de Norma zette zijn opmars in en na de pitstops had Engelen zelfs de leiding in handen voor William Stowell met de Praga.

Koopman Racing - BMW M6 GT3
Koopman Racing - BMW M6 GT3
William Stowell kon echter geen stand houden tegenover de oprukkende BMW’s GT3 van Max Tubben (JR Motorsport) en Mex Jansen (Koopman Racing). Tubben kreeg in de laatste ronde nog af te rekenen met benzinepech en moest de tweede positie aan Jansen laten.  Alain Berg/Patrick Engelen haalden het dus voor Jansen/Poland, Tubben/Weering en Gonzales/Stowell. Daan Meijer (Koopman Racing BMW M6 GT3) werd vijfde.

Jonas De Kimpe - VW Golf GTi
Jonas De Kimpe - VW Golf GTi
Jonas De Kimpe was primus in de SuperSport 1 divisie en eindigde als achtste algemeen. Hij bleef Laurens de Wit (Audi RS 3 LMS TCR) en Tim Schulte (Audi RS 3 LMS TCR) voor. In de SuperSport 2 divisie ging de zege naar Maik Broersen (Koopman Racing BMW M4), hij ging onze landgenoot Tony Verhulst in zijn Honda Civic TCR vooraf. Voet/van den Broeck brachten hun Alpine A110 Cup als zesde over de lijn. Mark Jobst (Zilhouette) werd winnaar in de Sport 1 divisie, Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt (Renault Clio) zegevierden in de Sport 2 divisie.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons