van der Horst

Spa Euro Race: Bert Longin en FordStore Feyaerts leiden kampioenschappen

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Het werd geen makkelijk weekend voor FordStore Feyaerts, dat tijdens de Spa Euro Race in de eerste race voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium al meteen na de start de #4 Fiesta van Tom Feyaerts uitgeschakeld zag worden. De wagen zou in de tweede manche niet aan de start verschijnen en alle druk kwam dus op de schouders van Bert Longin te liggen. Hij werd echter ook met de nodige problemen geconfronteerd maar vocht als een leeuw. Met resultaat, want FordStore Feyaerts leidt na deze tweede meeting voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium niet enkel in het rijderskampioenschap, maar voert ook het Ford Dealer Team Kampioenschap aan.
  • STX Motorhomes
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Veel tijd om een snel rondje op de tabellen te zetten tijdens de kwalificatie hadden de rijders niet. Na een zware koprol van een concurrent werd de sessie immers voor zowat 80% geneutraliseerd, waarna er slechts 1 kwalificatierondje overbleef. Dat gaf een niet al te alledaagse uitslag, met sommige betere rijders die voor een inhaalrace stonden. In de start van een cuprace is het vaak wringen. “Dat was wel degelijk het geval toen het licht op groen ging voor de eerste wedstrijd”, vertelt Tom Feyaerts. “Vooraan verliep het nog goed, maar in de tweede helft van het peleton liep het fout. Na La Source, bij aanvang van de rechte lijn naar Eau Rouge raakten twee deelnemers elkaar en deelde ik net zoals nog een aantal andere rijders in de brokken. Mijn wagen ging de muur in en meteen was de race voor mij voorbij. De schade aan mijn #4 Fiesta ST-Line was zelfs dermate groot dat ik niet aan de start kon komen in de tweede race. Het was dus aan Bert om in beide races de meubelen te redden...
 
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
En eigenlijk kwam het daarop neer: de meubelen redden. “Meer kon ik niet doen, want ik kampte met een gebrek aan vermogen en echt de strijd aangaan voor de winst zat er niet in”, aldus Bert Longin. “Het was vechten als een leeuw om twee keer een vierde plaats uit de brand te slepen, het hoogst haalbare gezien de omstandigheden waarmee ik te maken kreeg. Dat heeft alsnog een positief resultaat gehad, want ik ben nog steeds leider in het rijderskampioenschap. Wat meer is: met FordStore Feyaerts leiden we nu ook het Ford Dealer Team Kampioenschap. We trekken dus naar de derde meeting voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium in Zandvoort (12-13-14 juli) met de doelstelling om die twee leidersplaatsen te behouden. Een opdracht die niet eenvoudig zal zijn, maar we houden van uitdagingen en zullen onze huid duur verkopen”, besluit een strijdlustige Longin.

MMP/FordStore Feyaerts
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 24 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons