van der Horst

Spa Euro Race: Deldiche Racing tweemaal op pole in de Supercar Challenge

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Op vrijdag vonden op het circuit van Francorchamps al de kwalificaties plaats voor de twee races van de Supercar Challenge. Gezien het grote aantal deelnemers werd de kwalificatie gesplitst in twee sessies, één voor de proto’s en één voor de GT’s en Sport divisies. Niettegenstaande de aanwezigheid van negen Revolution proto’s, naast verschillende Britse Radicals en de supersnelle Ginetta LMP3 van Max Aschoff waren het toch de Norma’s van Thomas Piessens/Sam Dejonghe en Brent Verheyen/Ian Gepts die de snelste chrono’s neerzetten.
  • Prospeed Competition
Aschoff moest zich tevreden stellen met de derde chrono gevolgd door de Revolution van Michael Clark. Alan Berg is ook wee present met de Norma van BS Racing en klokte de vijfde tijd. Snelste in de Radical klasse van de SCC was onze landgenoot Martin Lucas met een twaalfde chrono.

Jonas de Kimpe/Priscilla Speelman - VW Golf GTi TCR
Jonas de Kimpe/Priscilla Speelman - VW Golf GTi TCR
In de sessie voor de GT’s en Sport divisies ging de snelste chrono naar Bart Arendsen (BMW M6 GT3). Hij bleef zijn concurrent voor de titel Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3) voor. De Totaalplan Racing Lamborghini van Cédric Wauters/Brent Verheyen, die debuteert in de Supercar Challenge, was direct goed voor de derde chrono. Max Tubben in de Zilhouette GTR realiseerde de vierde chrono. In de Supersport 1 divisie ging de beste tijd naar de VW Golf GTi TCR van Jonas de Kimpe. In de Supersport 2 divisie was de pole voor Laurens de Wit (Cupra TCR), de Ligier JS2 van Xwift Racing Events was goed voor de derde chrono. In de Sport divisie moest de Peugeot RCZ Cup van Chris Voet en Bart van den Broeck enkel de BMW M2 van Axel en Mex Jansen voor laten.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 15 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons