van der Horst

Spa Euro Race: Drukke tijden voor RedAnt Racing

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing trapt dit weekend een bijzonder drukke tiendaagse af. Met wedstrijden in Spa-Francorchamps, Monza en Hockenheim staat het jonge en dynamische Oost-Vlaamse team voor een intense eerste helft van de maand juni. De aftrap is voor de drie uur durende avondrace op Spa-Francorchamps in het kader van het Belcar Endurance Championship, nu zaterdag tussen 19u00 en 22u00. RedAnt Racing zet er twee Porsche 992 GT3 Cup in, waarvan één voor het vaste duo Philippe Wils en Michiel Haverans, terwijl in de andere Porsche, routinier John De Wilde het gezelschap krijgt van de jonge Belgische kartingbelofte Kaï Rillaerts, die zo zijn debuut in de nationale autosport zal maken.
  • Powercars
Het programma is inderdaad stevig, met later in juni nog wedstrijden”, vertelt teameigenaar Bert Redant vanuit een zonnig Spa-Francorchamps. “We hebben de meeting van het Belcar Endurance Championship in Spa dit weekend, gevolgd volgende week door enerzijds de 12 Hours of Monza in het kader van de 24H Series, terwijl in Hockenheim, tijdens het Festival of Dreams, de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma staat. Twee weken later, op 24 en 25 juni, is er dan nog een afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux, in Zandvoort. Dat we met ons team zo’n programma op hoog niveau kunnen afwerken, is alleen mogelijk omdat iedereen binnen RedAnt Racing zich 100% geeft. Die inzet is niet alleen de filosofie binnen onze bedrijven, maar uiteraard binnen het raceteam.
 
Avondrace met jong talent
 
Op zaterdag 4 juni start om 19u00 de tweede race van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. In de beide Porsche 992 GT3 Cup zien we dezelfde teamsamenstelling, met name een snelle routinier, naast een jong talent. In de #78 delen Phillipe Wils en Michiel Haverans het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup waarmee ze in Zolder, begin mei, al lieten zien vooraan mee te kunnen. “Michiel en Philippe hebben elkaar gevonden en ik ben er zeker van dat ze dit weekend weer goed in het ritme zullen zitten”, aldus teammanager Marc Goossens. “Dezelfde constellatie zien we inderdaad in de Porsche 911 GT3 Cup met startnummer #12, waar John De Wilde rijdt, samen met een erg jong en veelbelovend talent: Kaï Rillaerts. Kaï komt uit het karting en maakt samen met ons zijn debuut in de nationale autosport. Wij vinden als team dat het belangrijk is om jong talent een kans te geven en dat bewijzen we dit weekend.
 
Kaï, 16, zelf is uiteraard bijzonder opgetogen over zijn debuut: “Ik ben uiteraard blij met deze kans, het is mijn allereerste race in de autosport en kunnen debuteren met een sterk team als RedAnt Racing, naast een zeer ervaren teamgenoot als John De Wilde, is echt een buitenkans. We gaan er dit weekend zeker het beste van maken en ik kijk er enorm naar uit!” 
 
Monza en Hockenheim
 
Een week later zien we de Vlaams-Brabander Kaï Rillaerts opnieuw, naast Yannick Redant en de Zuid-Afrikaan Arnold Neveling. Neveling maakte vorig seizoen tijdens de 24 Uur van Barcelona zijn debuut bij RedAnt Racing. Het trio start in de 12 Uur van Monza (10-11 juni), de derde Europese afspraak van de 24H Series. “We moeten blijven scoren zoals we in Spa gedaan hebben om voor de titel te vechten”, vertelt Yannick Redant. “Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team voor de zege kunnen gaan!” 
 
Last but not least is RedAnt Racing uiteraard ook van de partij tijdens de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, tijdens het Festival of Dreams op het circuit van Hockenheim. Daar wordt de 75ste verjaardag van Porsche in de verf gezet.

RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 1 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons