van der Horst

Spa Euro Race: Eerste F4 zege voor Ulysse De Pauw

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
RACB Stuurwiel piloot Ulysse De Pauw heeft op zaterdag te Spa-Francorchamps zijn eerste zege in het Franse formule 4 kampioenschap behaald. Onze landgenoot profiteerde na de start van een incident tussen de koplopers om de leiding van de wedstrijd te nemen en stond die niet meer af. Ugo de Wilde finishte in die eerste race als achtste maar pakte opnieuw de leiding in de puntenstand. In de tweede race op zaterdag ging de zege enigszins verrassend naar de rookie Théo Pourchaire. Esteban Muth en Ulysse De Pauw vergezelden hem op het podium, de Wilde moest de strijd staken waardoor Caio Collet opnieuw op kop komt in het kampioenschap.
  • LTF
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Arthur Leclerc vertrok in race 1 van op de pole maar de Monegask kwam niet al te best weg bij de start en werd langs alle kanten bedreigd door zijn achtervolgers. Met vijf op een hoopje sneden ze Combes en Caio Collet en Stuart White reden op elkaar waarbij de andere drie rijders tijd verloren en Ulysse De Pauw maakte gebruik van het geharrewar om de leiding in handen te nemen. De Belg werd niet meer bedreigd want zijn dichtste achtervolger Leclerc had de handen vol met het afhouden van Pierre-Louis Chovet. Chovet werd uiteindelijk nog tweede en achter Leclerc eindigden Stuart White en Théo Pourchaire nog in de top vijf. Adam Eteki, Théo Nouet, Ugo de Wilde, Esteban Muth en Matéo Herrero pakten de plaatsen vijf tot en met tien.

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Voor de startopstelling van race 2 wordt de top tien genomen van race 1 maar in omgekeerde volgorde zodat Herrero van op de pole mocht starten en De Pauw verhuisde naar positie 10. Lang behield Herero zijn eerste plaats niet, Esteban Muth, Ugo De Wilde en vervolgens Adam Eteki gingen hem al snel voorbij. Wat later vond ook Théo Pourchaire aansluiting bij de top drie en nam zelfs in de vijfde ronde de kop van de wedstrijd. Kort daarna raakten Ugo De Wilde, Adam Eteki en Reshad De Gerus betrokken bij een incident in Combes waarbij de drie rijders uit de wedstrijd verdwenen.

Esteban Muth
Esteban Muth
Daarop kwam de safety car naar buiten waarop de posities niet meer wijzigden. Pourchaire won voor onze landgenoten Esteban Muth en Ulysse De Pauw. Stuart White pakte de vierde plaats maar de man van de race was Caio Collet die oprukte van de laatste startplaats naar de vijfde positie bij de finish en daarbij ook de leiding in het kampioenschap herwon. Arthur Leclerc, Matéo Herrero, Pierre-Louis Chovet, O’Neill Muth en Sacha Lehmann maakten de top tien vol. Zondag staat er nog een derde race op het programma.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 2 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons