van der Horst

Spa Euro Race: FordStore Feyaerts wil goede lijn doortrekken

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
De Spa Euro Race, die komend weekend afgewerkt wordt, is al vele jaren een van de vooraanstaande internationale meetings op de mythische omloop van Spa-Francorchamps. Tijdens deze meeting komt ook de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium in actie en dat betekent meteen het tweede treffen met de kleine maar 150pk sterke Ford Fiesta ST-Line. Na het succesvolle openingsweekend in Zolder, met twee zeges als kers op de taart, wil FordStore Feyaerts graag de lijn van het succes doortrekken. Het team rekent daarvoor ook dit weekend weer op Bert Longin en Tom Feyaerts om zoveel mogelijk punten te sprokkelen en de leiding in het rijderskampioenschap te verstevigen.
  • Prospeed Competition
Tom Feyaerts - Ford Store Feyaerts
Tom Feyaerts - Ford Store Feyaerts
We werken onze races dit weekend samen met de deelnemers van de Nederlandse Fiesta Cup af”, aldus Bert Longin. “De Spa Euro Race heeft een druk gevuld schema, wat ervoor zorgt dat we slechts 2 x 30 minuten vrije training hebben. Dat is vrij weinig op een circuit zoals dat van Spa-Francorchamps en kan een zeer belangrijke rol gaan spelen voor wat de kwalificaties en later de wedstrijden betreft. Naar mijn bescheiden mening wordt het heel belangrijk om dus zeer snel de goede afstelling te vinden tijdens die korte vrije trainingen, om zo met een goede wagen aan de kwalificaties te kunnen beginnen. Ons doel bij FordStore Feyaerts is duidelijk: zoveel mogelijk punten pakken voor het teamkampioenschap. Tom Feyaerts heeft al veel vooruitgang geboekt en hij zal dat ongetwijfeld blijven doen. En als het eventjes kan dan wil ik vanzelfsprekend mijn leiding in het rijdersklassement verstevigen. Daarvoor zullen quasi zeker podiumplaatsen nodig zijn en zoals steeds mik ik daarbij op de grootste trofee.”
 
Wie het in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium heeft over het team van FordStore Feyaerts komt automatisch ook terecht bij David Commers, CEO van XDnet. “De omloop van Spa-Francorchamps... Tja, het blijft een mythisch en zeer uitdagend circuit. Het is de thuishaven van de Belgische F1-manche en met XDnet hebben we ook goede herinneringen aan de etmaalrace die er jaarlijks afgewerkt wordt. Vorig jaar hadden we hier met de Fiesta van FordStore Feyaerts een dipje, maar dat is voor onze rijders een extra motivatie om er dit jaar extra hard tegenaan te gaan. Geloof me: we staan scherp...
 
De vrije trainingen voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium worden op zaterdag afgewerkt om 9u00 en om 12u30, met telkens 30 minuten rijtijd. Later op de dag, om 17u30, staan een 20 minuten durende kwalificatie op het programma. Op zondag is het dan tijd om te racen. Twee wedstrijden van elk 30 minuten worden verreden samen met de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup, om 12u20 en om 16u05.

MMP-Press service



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 19 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons