van der Horst

Spa Euro Race: Idola Motorsport Praga R1 te sterk voor de concurrentie

De Praga voor Jonas De Kimpe
De Praga voor Jonas De Kimpe
In de tweede race voor de Supercar Challenge in het kader van de Spa Euro Race kon niemand de Idola Motorsport Praga R1 van Rodolfo Gonzales en William Stowell van de zege houden. Om de tweede plaats en de eerste bij de GT’s bleef het lang spannend maar het waren Max Weering en Max Tubben (JR Motorsport BMW M6 GT3) die uiteindelijk met het zilver gingen lopen. De Norma M20FC van Alain Berg en Patrick Engelen, zaterdag nog winnaar van de eerste race, moest nu tevreden zijn met de derde positie. Jonas De Kimpe (VW Golf GTi) won voor de tweede maal in de SuperSport 1 divisie.
  • STX Motorhomes
Alain Berg/Patrick Engelen - Norma M20FC
Alain Berg/Patrick Engelen - Norma M20FC
Patrick Engelen had van op de pole een niet al te beste start en viel aanvankelijk terug naar de derde positie achter de BMW van Max Weering en de Praga van Stowell. Maar de Brit stuurde al snel zijn Praga naar de leiderspositie terwijl de Norma nog twee plaatsen verloor. Niemand kon de Praga bijhouden die drie GT3 bolides achter zich heeft. Gonzales nam het stuur van Stowell over en even later ging Mex Jansen van de baan wat leidde tot een Full Course Yellow.
 
Max Weering/Max Tubben - JR Motorsport BMW M6 GT3
Max Weering/Max Tubben - JR Motorsport BMW M6 GT3
Na de stops hebben we nog steeds de Praga op kop nu voor de Bentley Continental GT3 van Bob Herber en de Norma van Alain Berg. Daan Meijer (Koopman racing BMW M6 GT3) kreeg een straf wegens een foutieve pitstop en even later ging de BMW van de baan met een opgave als gevolg. Herber was ondertussen twee plaatsen verloren en Alain Berg en Max Tubben vochten het onder elkaar uit voor de tweede positie. Gonzales kwam als eerste over de meet met een ruime voorsprong op de BMW van Max Tubben de Norma van Berg en de Bentley van Bob Herber. Ted van Vliet (JR Motorsport BMW M6 GT3) werd na een tijdstraf alsnog vijfde. Jerome Greenhalgh werd zesde en won bij de Radicals. Op de zevende plaats kregen we de Speedlover Porsche van Pierre Etienne Bordet.

Robin Dries/Samuel Hilgers - Renault Clio
Robin Dries/Samuel Hilgers - Renault Clio
Jonas De Kimpe (VW Golf GTi) was opnieuw de snelste in de Supersport 1 divisie en eindigde bovendien als achtste algemeen. Andy Dam (BMW M4 GT4) won de Supersport 2 divisie, waar Tony Verhulst (Honda Civic TCR) de strijd moest staken. Op zeven ronden werden Voet/van den Broeck (Alpine A110 Cup) elfde in de divisie. Rob Nieman stuurde zijn Renault Clio naar de zege in de Sport 1 divisie. Robin Dries en Samuel Hilgers (Renault Clio) waren ditmaal primus in de Sport 2 divisie, zij gingen Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt (Renault Clio) vooraf.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 4 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons