van der Horst

Spa Euro Race: Kobe Pauwels was de snelste, Ellis Spiezia start in “pole position”

Kobe Pauwels - Ford Peerlings
Kobe Pauwels - Ford Peerlings
Ondanks een drive-trough bij aanvang van de kwalificaties zette Kobe Pauwels achter het stuur van de #196 Ford Peerlings daarop met 3.01.108 een scherpe rondetijd op de tabellen die nadien door niemand meer werd geëvenaard, laat staan verbeterd. Tomas De Backer moest in de #97 Ford Peerlings met 3.01.435 vrede nemen met de tweede plaats. Enkel voor de derde plaats was het even haasje-over-spelen tussen Philippe Huart (#98 Ford Peerlings) en een sterke Geoffrey Vanspringel. Deze laatste nam alzo mooi weerwraak op de pech – wiel afgebroken tijdens de vrije training – maar de rijder van de #30 Vanspringel Automobiles moest uiteindelijk de derde stek laten aan Huart.
Ellis Spiezia - Nitro Racing/Bart Loenders
Ellis Spiezia - Nitro Racing/Bart Loenders
Giovanni Van Lil had in de #94 FordStore Feyaerts tot en met de laatste ronde zicht op de 5de plaats en via de omgekeerde Top 5 ook de ‘pole position’ in Race 1. Uiteindelijk slaagde Spa-debutant Ellis Spiezia erin om met de #128 Nitro Racing/Bart Loenders vooralsnog een snellere tijd neer te zetten en Van Lil naar de 6de plaats te verwijzen. De 16-jarige Amerikaan neemt aldus in Race 1 helemaal vooraan plaats op de grid, voor Geoffrey Vanspringel, Philippe Huart, Tomas De Backer en Kobe Pauwels. 
 
Op de (omgekeerde) Nederlandse Top 5-grid vinden we vooraan Gianni van de Craats, voor Sen Roodenburg, Fin Veeti Rajala, Pool Alan Czyz en Senna van Soelen. De Nederlands-Belgische Ford Fiesta Sprint Cup krijgt  duidelijk steeds meer allures van een internationale merkencup! 
 
Met het samenbrengen van de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup tellen we een startveld van zo’n 34 deelnemers, waarbij twee gescheiden startvelden gelden en de snellere Mazda’s eerder van start gaan.  Race 1, over 35 minuten, gaat van start om 9u15.  
 
Uitslag (scratch): 1. Van Soelen; 2. Czyz; 3. Pauwels; 4. De Backer; 5. Rajala; 6. Roodenburg; 7. Van de Craats; 8. Huart; 9. Olejniczak; 10.Zagorski; 11. Barewijk: 12. G. Vanspringel; 13. Kosterman; 14. Spiezia; 15. Van Lil; 16. Coekelbergs; 17. Abeloos; 18. Feyaerts; 19. Cox 

Ford Fiesta Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons