van der Horst

Spa Euro Race: Lorens Lecertua rijdt in Spa in de Alpine Elf Europa Cup

Lorens Lecertua - Alpine A110 Cup
Lorens Lecertua - Alpine A110 Cup
Lorens Lecertua verwacht u dit weekend in Spa-Francorchamps! In het kader van de Spa Euro Race werkt de Belg de derde manche van de Alpine Elf Europa Cup af op het mooiste circuit ter wereld. En één ding staat vast: hij wil zich in zijn thuisrace in de kijker rijden.
Voor Lorens Lecertua wordt de derde manche van de Alpine Elf Europa Cup wel heel bijzonder! Daar is ook een goede reden voor: de hoogstaande monomerkencup slaat dit weekend, en voor de enige keer dit seizoen, zijn tenten op op het beroemde Circuit van Spa-Francorchamps. In het kader van de Spa Euro Race-meeting krijgt de Belg dus een unieke gelegenheid om zich dit jaar voor zijn thuisfans te onderscheiden.

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
“Ik kan moeilijk verstoppen dat ik heel enthousiast word door het idee dat ik dit weekend een thuisrace mag rijden”, stelt de 16-jarige Lecertua. “Niet alleen krijg ik de kans om op het mooiste circuit ter wereld te racen, maar ik zal tijdens deze meeting ook heel wat steun mogen ontvangen van familie en vrienden, die allemaal zullen komen supporteren. En dan zijn er nog de sponsors! De baas van Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg is er ook bij, en zal de races van heel dichtbij volgen. Bovendien wordt er uitstekend weer voorspeld. Kortom: alle elementen zijn aanwezig om er een uitzonderlijk weekend van te maken.”

In zo een context is de jongeman uit Sart-Bernard dan ook vast van plan om zich in de kijker te rijden. Hij won al de seizoensopener in Nogaro, en wil ook in Spa op het podium belanden. “Ik mik bij beide races die op het programma staan voluit op een plaats in de top 3, of zelfs op de zege. Ik wil schitteren in mijn thuisrace”, bevestigt hij. “Voor de start van dit weekend sta ik op de vierde plaats in de tussenstand, en ik ben vast van plan om na afloop van de twee races in de Ardennen opnieuw bij de eerste drie te staan. Daar heb ik wel wat punten voor nodig! Het is een mooie uitdaging, maar ik ben ontzettend gemotiveerd en trek vol vertrouwen richting Spa-Francorchamps.”

De rijder van Chazel Technologie Course beseft ook maar al te goed dat een groot deel van het weekend op vrijdagnamiddag zal worden bepaald. “Door mijn ervaring in Nogaro en Magny-Cours weet ik dat de kwalificaties een bepalende factor vormen”, stelt hij. “Hoewel inhalen in Francorchamps zeker tot de mogelijkheden behoort, is het niet makkelijk om tijdens de races het verschil te maken en zich uit een strijd in het peloton te wurmen. Het doel is dus duidelijk: ik wil van op de eerste of tweede startrij vertrekken!”

Wie de Alpine A110 Cup #11 van Lorens Lecertua op de voet wil volgen, die trekt vrijdag al richting Spa-Francorchamps. De twee kwalificatiesessies worden om 13u41 en 18u07 afgewerkt. De races worden dan weer op zaterdag (14u48) en zondag (9u10) verreden. Voor de liefhebbers: een ticket voor de Spa Euro Race is gratis, toegang tot de paddock kost slechts vijf euro.

Lorens Lecertua PresseDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 1 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons