van der Horst

Spa Euro Race: Max Aschoff te sterk voor de Norma’s in race 2

De Ginetta Nissan LMP3 van Max Aschoff voor de Norma's
De Ginetta Nissan LMP3 van Max Aschoff voor de Norma's
De tweede race voor de Supercar Challenge verliep een stuk rustiger dan de eerste wedstrijd op zondag. Ditmaal stond er geen maat op de Ginetta Nissan LMP3 van Max Aschoff, die vanaf de start de leiding nam en deze niet meer afstond. Daarachter eindigden de twee Belgische Norma’s op de plaatsen twee en drie met het exemplaar van Verheyen Motorsport (Brent Verheyen) voor dat van Deldiche Racing (Sam Dejonghe/Thomas Piessens).
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De twee Norma’s deelden de eerste startlijn en wanneer de lichten op groen gingen nam Piessens de beste start. Maar nog voor het einde van de eerste ronde ging Aschoff al voorbij de beide Norma’s. Een aanrijding tussen de Honda Civic van Tony Verhulst en de BMW M6 van Cees Wijsman zorgde al meteen voor een full course yellow. Michael Clark (Radical RXC) kreeg ondertussen 10 seconden straftijd voor een jumpstart.

Michael Clark - Radical RXC
Michael Clark - Radical RXC
Wanneer de pitwindow openging was Aschoff de eerste om binnen te komen, de Norma’s volgden zijn voorbeeld wat later. Maar het klassement bovenaan wijzigde niet, Aschoff behield de koppositie niettegenstaande twee nieuwe full course yellow situaties. De Norma van Verheyen kwam nog goed terug op het einde van de race maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Piessens/Dejonghe werden derde. Michael Clark legde nog beslag op de vierde plaats terwijl de top vijf werd volgemaakt door de Revolution van Marrateotto/Cennetti.

Duel Grouwels/Arendsen in de GT divisie
Duel Grouwels/Arendsen in de GT divisie
De strijd in de GT klasse mondde weer uit in een strijd tussen Bart Arendsen (BMW M6 GT3) en Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3). Arendsen haalde het voor de tweede maal, Grouwels werd tweede maar pas nadat hij Max Tubben (Zilhouette GTR) naar de derde plaats had verwezen na een hevig duel. Kenneth Linthout en Mario Martlé brachten de enige Totaalplan Racing Lamborghini aan de start naar de vierde plaats.

Jonas de Kimpe/Priscilla Speelman - VW Golf GTi TCR
Jonas de Kimpe/Priscilla Speelman - VW Golf GTi TCR
In de Supersport 1 divisie leken Jonas de Kimpe en Priscilla Speelman (VW Golf GTi TCR) op weg naar de zege tot een lekke band roet in het eten wierp. De Golf viel terug naar de derde plaats achter de MWR Racing BMW M3 van Remco de Beus. In de Supersport 2 divisie werd Tim de Borle met de Xwift Racing Events Ligier JS2 derde na Jayden Post (BMW M2) en Laurens de Wit (Cupra TCR). In de Sport divisie, die gewonnen werd door de BMW M3 van Bas Barenbrug, eindigden  Bart van den Broeck en Chris Voet (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) als vijfde.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 17 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons