van der Horst

Spa Euro Race: PK Carsport met vernieuwde Porsche en hoge ambities

PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport beleefde een ware nachtmerrie bij de Belcar-seizoensopener te Circuit Zolder toen de motor van hun Porsche 991 plots de geest gaf. De in theorie zo betrouwbare bolide stond plots rokend aan de kant en meteen mocht de Hasseltse formatie een kruis maken over een podiumplaats in de Belcar 1-klasse. Er zijn in tussentijd heel wat weken verstreken en na een grondige analyse besloten Bert Longin, Tom Boonen en Anthony Kumpen om de Porsche van een nieuwe motor en versnellingsbak te voorzien in de aanloop naar de Spa Euro Race dit weekend.
PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport - Porsche 991
"Ik ga er geen doekjes om winden", vertelt Bert Longin aan Autosport.be. "We hebben hoge ambities dit weekend, we moeten scoren. We kunnen ons niet permiteren om nogmaals een situatie mee te maken zoals in Zolder en het staat buiten kijf dat we er iets mooi van willen maken. We hebben ondertussen heel wat testkilometers afgemaald, onder andere in Spa. We kijken qua resultaat vooral naar de concurrentie in onze eigen klasse, Belcar 1. We maken, behoudens problemen bij onze tegenstanders, geen schijn van kans tegen een prototype voor de algemene zege. Dat moet ook niet, dat is niet de bedoeling. We hebben een hele knappe 'race binnen de race' tussen de Porsche's en daar mikken we op het podium. Laten we realistisch zijn, de concurrentie is niet van de poes, we zullen moeten gas geven, maar de ambitie is zo hoog mogelijk op het podium te eindigen. "

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 CS MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 CS MR
"Eenzelfde doel is er overigens voor mijn zoon Stienes die wederom uitkomt op de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport", vervolgt Bert Longin. "Hij moet ook kijken naar de strijd binnen zijn klasse en dan mikken op een podium of zelfs de zege. Stienes werkt de wedstrijd in Spa wel af met enkel Marnik (Battryn n.v.d.r.), daar Joeri (Vanhumbeeck n.v.d.r.) verhinderd is. Ze beschikken echter beiden over meer dan voldoende ervaring in Spa-Francorchamps en met de Porsche Cayman GT4, dus ik vertrouw erop dat ze een mooi resultaat kunnen behalen", besluit Longin senior met een glimlach.

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 29 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons