van der Horst

Spa Euro Race: RedAnt Racing behaalt mooi podium en knappe vijfde plaats

Red Ant racing - Porsche 992 GT3 Cup
Red Ant racing - Porsche 992 GT3 Cup
Voor de tweede manche van het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux trokken de teams en de rijders naar de Ardennen, waar uiteraard het schitterende circuit van Spa-Francorchamps ligt met de paddock in de vallei van de Source. Het succesvolle RedAnt Racing vaardigde twee identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – naar Francorchamps af, met Michiel Haverans en Philippe Wils enerzijds en Kaï Rillaerts en John De Wilde anderzijds. De beide bolides leverden hun aandeel in het spektakel en kwamen respectievelijk als derde en vijfde over de meet. Het Belcar Endurance Championship gaat nu een zomerpauze in, want de volgende race, de belangrijkste van het seizoen, is de 24 Hours of Zolder, op 26 en 27 augustus. RedAnt Racing zal er uiteraard een hoofdrol opeisen.
  • Hamofa Performance
De opdracht voor de teams en rijders voor de tweede race van het Belgische uithoudingsseizoen, was een wedstrijd van 500 Kilometer op het circuit van Spa-Francorchamps, een wedstrijd die bovendien bij het vallen van de nacht zou eindigen. De kwalificatie was voorzien op vrijdagavond, in dezelfde omstandigheden en RedAnt Racing pakte de volledige tweede startrij in, onder meer dankzij een zeer snel rondje van de piepjonge debutant Kaï Rillaerts die de derde tijd neerzette.
 
Het was een geweldige ervaring, met zo’n snelle GT-wagen op een prachtig circuit als Spa-Francorchamps”, glunderde de 16-jarige jongeman uit Tremelo. “Ik strandde op drie honderdsten van Koen Wauters en Jos Menten en anders had ik zelfs op de eerste startrij gestaan… Ik ben blij dat ik met deze prestatie het team al een beetje heb kunnen bedanken.
 
Ik moet in die context de rol van Marc toch in de schijnwerpers zetten”, aldus teameigenaar Bert Redant. “Marc begeleidt die jonge talenten van A tot Z, op en naast de piste. Hij communiceert ook met hen tijdens de wedstrijd en hun prestaties zijn de vrucht van Marc Goossens zijn werk.
 
Sterke wedstrijd en leiders in Porsche Endurance Trophy Benelux
 
De race zelf verliep erg spannend, met een mooie prestatie van de Oost-Vlaamse troepen, die voortdurend in de frontlinie te vinden waren en dankzij een goede strategie en prima pitwerk van het team, resulteerde dat in een mooi resultaat. Na een goede start van de routiniers John De Wilde en Philippe Wils, mochten de youngsters het tweede deel van de race voor hun rekening nemen.
 
John en Philippe deden het prima en hun jonge teamgenoten hebben het mooi afgemaakt, niet zonder een mooi onderling duel”, legt teammanager Marc Goossens uit. “Ons team functioneerde prima en we hebben dat in een mooi resultaat omgezet, waarbij ook de rol van John en Philippe niet te onderschatten is. We werden derde en vijfde algemeen en tweede en vierde in de Porsche Endurance Trophy. De meer ervaren rijders helpen hun jonge collega’s echt om verder te groeien en te presteren. Michiel en Philippe zijn nu ook nu co-leiders in deze sterke merkencompetitie binnen het nationale uithoudingskampioenschap. Ik ga niet ontkennen dat de Porsche-competitie één van de doelen is voor Michiel Haverans en Philippe Wils. Uiteraard zal een belangrijk element in die strijd de volgende wedstrijd zijn, de 24 Hours of Zolder, een race die bij ons altijd in het rood staat aangeduid. Wat de samenstellingen van de teams betreft, daar we zullen we in de loop van de komende weken over communiceren.”
 
Volgend weekend zien we RedAnt Racing op twee vlakken, met uiteraard de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Hockenheim, met twee races van 30 minuten plus één ronde, terwijl in het zuiden van Europa, in Monza, RedAnt Racing met één Porsche 911 GT3 Cup aan de derde Europese manche van de 24H Series deelneemt.

Red Ant RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 6 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons