van der Horst

Spa Euro Race: Thomas Piessens en Sam Dejonghe winnen incidentrijke eerste race

Podium race 1 SCC Spa Euro Race
Podium race 1 SCC Spa Euro Race
Een groot en gretig startveld, het geeft dikwijls spectaculaire races op het circuit van Francorchamps, zo ook deze zaterdag bij de eerste race voor de Supercar Challenge. Na een race vol incidenten en uitvallers kwamen Thomas Piessens en Sam Dejonghe met hun Deldiche racing Norma M20 FC als eerste over de finishlijn. Max Aschoff (Ginetta LMP3) en Ian Gepts (Verheyen Motorsport Norma M20 FC) mochten mee op het algemenen podium.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Prototype Challenge deelnemers mochten als eerste starten, 25 seconden later gevolgd door de wagens uit de GT en Sport divisies. Piessens nam bij de start de kop, maar zag Ian Gepts en Aschoff hem voorbijsteken. De krachtigere Ginetta nam de leiding over terwijl bij de GT’s Bart Arendsen (BMW M6 GT3) het voortouw nam. Wat later zagen we zelfs Michael Clark met zijn Radical RXC proto de leiding overnemen maar een stilgevallen Revolution bovenaan de Raidillon zorgde voor een eerste Full Course Yellow.

Verheyen Motorsport - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport - Norma M20 FC
Een tweede Full Course Yellow volgde snel daarop wanneer een andere Revolution de grindbak opgezocht heeft. Clark haalde nog enkele wagens in onder tijdens FCY situatie, waarvoor hij later bestraft werd wat hem de zege in de klasse zou kosten. Na de eerder rommelig verlopen pitstops lag echter Sam Dejonghe aan de leiding voor Max Aschoff en Ian Gepts, die de race alleen afwerkte. Tim de Borle zorgde voor een nieuwe Full Course Yellow periode door met de Ligier naast de piste te belanden, maar vooraan veranderde er niets aan het klassement.

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
In de GT klasse ging de zege naar de BMW M6 GT3 van Bart Arendsen, hij ging Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3) en onze landgenoten Cédric Wauters en Brent Verheyen (Totaalplan Racing Lamborghini) vooraf. Martin Lucas won de Radical divisie. Jonas de Kimpe en Speelman (VW Golf GTi TCR) moest in de Supersport 1 divisie enkel de Hyundai i30 TCR van De Borst en Gräper voor laten. In de Supersport 2 divisie werd Tony Verhulst met de Honda Civic vierde. De Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup kwam ditmaal niet verder dan de zevende plaats in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons